Am avut ocazia să testez cam toate modelele din gama nouă Galaxy A. Am rămas fixat pe , îl consider ca fiind cea mai bună alternativă la un telefon flagship. În special tinerii vor fi foarte mulțumiți cu un astfel de dispozitiv în buzunar.

samsung galaxy a72

Acest articol face parte dintr-o campanie de comunicare Samsung.

Dotări și funcții de flagship

O mare parte dintre utilizatori caută telefoane alternative față de flagship-uri. Din rațiuni practice, pentru că în general oferă funcții premium, dar costă mai puțin. Autonomia este mai mare, performanțele foto sunt bune, dar și jocurile merg bine. Galaxy A72 oferă toate acestea și este acum disponibil pe site-ul Samsung la ofertă cu prețul de 1.699 lei.

Galaxy A72 are un procesor bun, Qualcomm Snapdragon 720G și două versiuni cu 6 sau 8 GB RAM. Sistemul de operare este Android 11, cu interfața atât de apreciată One UI 3.1. Capacitatea internă de stocare este fie de 128 GB, fie 256 GB.

Acest model are un ecran cu diagonala de 6,7 inch, Super AMOLED, FullHD+ și cu rata de refresh 90Hz. Este unul dintre puținele telefoane Samsung care are în continuare de mufa de căști 3.5 mm jack.

Pe partea foto este foarte bun, are o cameră principală de 64MP cu stabilizare optică a imaginii (OIS), o cameră ultrawide de 12MP, un obiectiv de zoom de 8MP (3X) și un modul macro de 5MP. Are chiar și zoom spațial 30x, chestie care nu a fost până acum decât pe modelele flagship.

Mai mult, ca să stați liniștiți, telefonul este protejat împotriva apei și prafului (IP67), iar bateria integrată este de 5.000 mAh.

Experiența foto este superioară

Am scos Galaxy A72 la un test foto și am fost uimit de camerele foto. Modulul principal, dincolo de faptul că poate face fotografii cu toți cei 64 de megapixeli, are și stabilizare optică. Autofocusul este PDAF și dă rezultate foarte bune.

Camera ultra-wide este perfectă pentru peisaje sau fotografie de grup. Are un unghi de 123 de grade, este mai cuprinzătoare decât majoritatea modelelor competitoare. Este unul din senzorii foarte buni care înainte erau doar pe flagship-urile Samsung. Camera de zoom este bună, apropie mult și vă ajută să fotografiați diverse obiective de la distanță. În fine, camera de macro este foarte bună pentru a surprinde flori, mai ales acum, primăvara. Este ideală pentru insecte și alte imagini creative realizate de aproape.

Sunt și multe funcții premium, cum spuneam. V-am povestit despre Single Take care transformă orice moment într-o serie de imagini, gif-uri animate și clipuri video. Mai mult, utilizatorii pot transforma momentele preferate din videoclipuri 4K, în imagini de înaltă rezoluție de 8MP cu ajutorul funcției 4K Video Snap. Funcția Scene Optimizer folosește tehnologie AI în surprinderea fotografiilor și dispune de setări optime pentru 30 de categorii diferite de imagini și fundaluri, precum mâncare, peisaje și animale de companie.

Camera de selfie are 32 de megapixeli, iar acum este capabilă să filmeze 4K. De asemenea, știe să simuleze lentila ultra-wide pentru a încăpea mai multe persoane în fotografia selfie de grup. Este foarte utilă funcția. Mai ales dacă vreți să se vadă și peisajul în imagine.

Alte puncte pozitive

Autonomia a ieșit peste 19 ore de utilizare continuă, un record atins de puține modele. Desigur, depinde foarte mult de modul de utilizare, pentru că pe jocuri video nu va rezista desigur atât de mult. În modul normal, fără Power Saving a ținut cam 16 ore, tot un rezultat foarte bun. În general astfel de cifre sunt atinse doar de telefoane cu procesoare lente, economice. Acum nu mai este cazul.

Ecranul are o luminozitate de până la 800 de nits, foarte utilă afară, pe soare. Oferă și o experiență placută de vizionare, este certificat „Eye Care” și ajustează automat temperatura culorilor de pe display. Astfel reduce oboseala ochilor cu ajutorul funcției „Eye Comfort Shield”.

Nu lipsesc elemente esențiale de top ale telefoanelor Galaxy A. Modelul are difuzoare stereo pentru o audiție perfectă și are slot pentru carduri de memorie de până la 1TB. În plus aduce o serie de funcții unice din universul Galaxy.

Funcția Quick Share permite împărtășirea cu ușurință a imaginilor și a videoclipurilor. Le trimite pe dispozitivele Galaxy din apropiere, fără nicio limitare privind dimensiunile formatelor acestora, astfel încât aceștia să poată obține aprobarea în timp util înainte de a posta un selfie de grup. Cu ajutorul funcției Private Share, utilizatorii se pot răzgândi cu privire la persoana căreia doresc să îi partajeze un anumit conținut sau pot revoca fotografiile și videoclipurile chiar și după partajarea lor printr-o singură atingere.

Mai mult, terminalul va aduce actualizări de software multiple. Samsung a încercat întotdeauna să le ofere utilizatorilor Galaxy un sistem de operare actualizat, extins acum și la seria A. Galaxy A72 va beneficia de trei generații de actualizări ale sistemului de operare și actualizări de securitate pentru o perioadă de cel puțin patru ani.

Toate acestea sunt atuuri unice pentru acest model, așa vă îndemn să îl descoperiți .