În ciuda întârzierii Galaxy S8, noul Samsung Galaxy Note 8 se lansează în august, așa cum era calendarul normal, au confirmat pentru CNN oficialii companiei sud-coreene.

Samsung Galaxy Note 8

Deja avem cam toate detaliile Samsung Galaxy Note 8. Pentru fanii Samsung și pentru fanii Android, Galaxy Note este cel mai tare smartphone, care promite acum să fie și cel mai performant telefon din 2017.

Modelul 2017 are un display cu margini curbate (Infinity) cu diagonala de 6.3/6.4 inch, cu aceeași rezoluție pe care eu ma încăpățânez să o numesc 2K spre exasperarea unora care știu ei mai bine. Da, 2056×1440 de pixeli sau altfel spus 1440p.

Procesorul este de top. Probabil va fi Exynos 8895 / Snapdragon 835, deși pe net circulă deja detalii privind Snapdragon 840 sau 845. Ar putea fi primul smartphone Samsung cu 6GB de RAM.

Stocarea internă va fi de 64GB pentru versiunea de bază și posibil 128/256GB pentru cele de top. Note 8 ar putea aduce o cameră foto duală, cu doi senzori de 13 megapixeli. Sunt foarte curios dacă vot alege varianta cu doua lentile diferite ca la LG sau varianta de la iPhone 7 Plus. Nu cred ca vor avea senzor monocolor ca la Huawei.

Camera foto frontală ar fi de 8 megapixeli. Vine cu Android 7.1, cu noua interfață Grace UX, iar bateria integrată este de 3.300 mAh. Prețul Samsung Galaxy Note 8 va fi în jurul a 1.000 de euro.

Samsung are nevoie să lanseze un smartphone foarte bun, fără probleme tehnice, să demonstreze că erorile Note 7 au fost o întâmplare și că poate relansa această serie cu succes. Eu cred că vor avea succes, chiar dacă este un telefon foarte scump. Odată cu falimentul Vertu, oamenii cu bani vor căuta alte modele scumpe cu care să se laude.

Sper să descopăr Samsung Galaxy Note 8 la IFA Berlin, unde merg pentru al 11-lea an dacă nu ma înșală memoria. Vedem când va fi lansarea Note și promit că va scriu live, ca de obicei.