Samsung Isocell HPX este al treilea senzor de 200 de megapixeli, diferit de cel de pe Galaxy S23 Ultra. Primul a avut lansarea de anul trecut (Isocell HP1). Iar anul acesta au lansat al doilea model, Isocell HP3. Acesta este folosit pe Motorola Edge 30 Ultra și Xiaomi 12T Pro. Dar este ciudat că au postat acest anunț doar în chineză, ceea ce ridică și semne de întrebare.

Samsung Isocell HPX

Detalii tehnice Samsung Isocell HPX

Isocell HPX oferă funcții precum înregistrarea video 8K la 30 de cadre pe secundă și tehnologia Tetra 2 Pixel binning, permițând moduri de rezoluție de 12.5 MP și 50 MP pentru diferite condiții de iluminare. Compania a dezvăluit că Isocell HPX are pixeli mici de 0.56 microni, iar unul dintre principalele puncte de vânzare este că senzorul poate avea o suprafață redusă cu 20%.

Senzorul poate profita de rezoluția de 200MP în zone bine iluminate. Cu toate acestea, poate folosi și tehnologia pixel binning pentru a converti în pixeli de 1.12 microni pentru moduri de fotografiere de 50MP în condiții de iluminare mai slabe. În plus, poate combina și mai mulți pixeli într-un pixel de 2.24 microni pentru un mod de 12.5 MP în medii cu lumină scăzută.

Alte caracteristici disponibile pentru HPX includ înregistrarea video 8K la 30 de cadre pe secundă, înregistrarea 4K și FHD, HDR dual, Smart ISO și autofocus Super QPD. Senzorul are tehnologia Advanced Deep Trench Isolation (DTI) de la Samsung, care va izola fiecare pixel individual și crește sensibilitatea pentru a oferi fotografii mai clare și mai vii.

Discuții privind Galaxy S23 Ultra

Dacă Isocell HMX era pentru Galaxy S23 Ultra, logic era ca anunțul să fie global, în engleză. Nu exclusiv pe pagina în chineză. Așa spune și Phone Arena de exemplu.

IceUniverse spune că senzorul de 200MP de pe Galaxy S23 Ultra va avea pixeli de 0.6µm pe un senzor de 1/1.3″ cu deschidere f/1.7. Aceste specificații nu se potrivesc nici Isocell HP1, nici HP3, dar nici cu HPX.

Se așteaptă ca Samsung Galaxy S23 Ultra să fie lansat la începutul anului viitor cu un senzor de cameră principală de 200 MP. El va avea un scaner de amprente mai mare sub afișaj și o baterie de 5.000 mAh. Ecranul va avea aceeași dimensiune cu cel de pe Galaxy S22 Ultra (6.8 inch). Ne așteptăm ca Samsung să păstreze designul asemănător Note, cu S Pen-ul inclus. Probabil va fi gata de lansare în ianuarie 2023.