Samsung a trimis presei americane și bloggerilor o comparație între Samsung Galaxy SII și iPhone 4S lansat acum două zile de Apple, în care pune accent pe diferențe tehnologice importante între cele două terminale. Ce design, rămâne valabil filmul Galaxy SII vs iPhone 4 făcut de Răzvan.

Samsung Galaxy SII versus iPhone
Samsung Galaxy SII versus iPhone

Oficialii Samsung au trimis un infografic în care compară iPhone 4S cu Galaxy SII. În primul rând ecranul de dimensiuni mai mari, în timp ce iPhone a rămas la 3,5 inchi, Galaxy SII se mută pe 4,3 inchi, o creștere de 40%, zice Samsung.

De asemenea, terminalele Samsung Galaxy vin cu procesoare dual-core la 1,2 și 1,5 GHz, iar iPhone 4S a rămas la 1GHz.

Samsung notează că Galaxy SII are cameră foto tot de 8 megapixeli și este mai subțire, are doar 0,35 inchi. Samsung Galaxy SII are model de 21,6 Mbps, deci Internet mai rapid, iar iPhone 4S vine cu modem de 14,4 Mbps.

ads

Sud-coreenii au adăugat pe schemă și faptul că bateria se scoate la Galaxy SII, plus Android ca ecosistem deschis, acces la serviciile Amazon și altele. Galaxy SII poate utiliza Skype, Google video și alte servicii de comunicare, nu doar Facetime.

Avantajele iPhone sunt însă binecunoscute – iOS 5 este foarte bun, camera foto e mai rapidă, ecranul retina are rezoluție mai bună. Ecranul mic înseamnă autonomie mai mare, e mai comod terminalul pentru mai multă lume. La 4,3 inchi, Galaxy SII este mare.

Samsung spune că Galaxy SII are serviciu de comenzi vocale Vlingo, care poate fi utilizat cu handsfree, nu doar pe telefon ca la Siri al iPhone 4S. Versiunea de Samsung Galaxy SII care este la ofertă la 199 de dolari, care concurează cu cel mai ieftin iPhone, include slot pentru carduri de memorie, deci se poate extinde capacitatea de stocare.