Samsung a lansat oficial faza de testare a One UI 5, noua interfață pentru Android 13. Ea este disponibilă acum doar pentru utilizatorii terminalelor Galaxy S22.

Actualizarea One UI 5 introduce noi moduri pentru utilizatori de a-și personaliza experiența smartphone-ului. Aduce un set extins de opțiuni de culoare pentru un aspect mai personalizat. Utilizatorii beneficiază acum de până la 16 teme de culoare prestabilite pe baza imaginii de fundal și alte 12 opțiuni de culoare pentru ecranele lor de pornire. Plus pictograme și panouri rapide pentru un aspect și un sentiment potrivit stilului lor.

Utilizatorii își pot personaliza și mai mult ecranele de pornire prin stivuirea widget-urilor de aceeași dimensiune într-o singură locație, economisind spațiu și creând un aspect mai curat și mai organizat. One UI 5 oferă, de asemenea, o modalitate mai simplă de a personaliza notificările între aplicații pentru a vă ajuta să vă concentrați pe ceea ce este important. Noile comenzi facilitează blocarea notificărilor de la anumite aplicații pentru utilizatori, astfel încât să vadă doar ceea ce este relevant pentru ei.

Actualizarea aduce câteva alte funcții noi care creează o experiență Galaxy și mai bună pentru toată lumea – de la capabilități îmbunătățite ale camerei și resurse de securitate până la mai multe instrumente de accesibilitate.

Utilizatorii pot captura mai ușor fotografii și videoclipuri de înaltă calitate, cu o nouă pictogramă în modul Video Pro și Pro, care oferă sfaturi și trucuri utile despre cum să utilizați diferitele lentile, funcții și comenzi. În plus, o bară de zoom mai receptivă înseamnă prim-planuri mai rapide și facilitează concentrarea asupra subiectului folosind o singură mână.

Cu One UI 5, un nou tablou de bord permite utilizatorilor să vadă starea de securitate a telefonului lor, arată dacă există probleme de securitate și recomandă modalități de a le remedia.

Actualizarea aduce, de asemenea, mai multe opțiuni de accesibilitate pentru a facilita interacțiunea utilizatorilor cu dispozitivele lor. Funcția Lupă permite utilizatorilor să vadă și să citească mai bine pe dispozitivele lor, în timp ce diferite tipuri de asistență vocală – cum ar fi descrierile audio ale videoclipurilor și vorbirea cu voce tare a tastei – îi ajută pe utilizatori să navigheze și să utilizeze dispozitivele mai ușor.

Și asta nu este tot. Alte funcții noi interesante vor fi introduse în programul Beta pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă.

Via: Engadget