Samsung promovează acum un nou tip de carduri de memorie, UFS – Universal Flash Storage, despre care spun că sunt succesorul microSD.

carduri-UFS-compressor

Sunt relativ similiare cu microSD, cel puțin ca design. Cardurile au 32GB, 64GB, 128GB și 256GB, dar viteza de citire și scriere este cu mult mai mare decât la cardurile obișnuite.

Viteza de citire este de 530 MB/s la cardurile UFS, cam de cinci ori comparat cu cele mai rapide carduri microSD. Asta înseamnă că un clip video de 5GB poate fi citit în câteva secunde de pe cardul UFS.

Viteza de scriere pentru cardurile UFS este de 170 MB/s, cam de două ori mai rapid decât cele mai rapide carduri microSD disponibile acum. Viteza este cam de 7-8 ori mai mare decât la cardurile normale folosite de toată lumea, cele cu prețuri accesibile.

Problema celor de la Samsung este că aceste carduri au alt fel de conectori comparat cu microSD, deci nu se pot folosi în sloturile microSD existente. Deci vor trebui să convingă producătorii de telefoane să implementeze noile contacte pentru a putea folosi carduri UFS.

Samsung a folosit stocarea rapidă la Galaxy S6 și S6 Edge, care nu aveau slot de carduri, iar Samsung spunea atunci că un slot de carduri microSD ar fi încetinit accesul la fișiere și ar fi oferit o experiență mai puțin plăcută…