Samsung a anunțat oficial stocarea UFS 4.0 pentru telefoane mobile. Este de două ori mai rapidă decât varianta anterioară, UFS 3.1.

Stocare Samsung UFS 4.0

Tehnologia de stocare flash UFS 4.0 de la Samsung va oferi performanțe de două ori mai mari decât 3.1. Va avea, de asemenea, o eficiență energetică mai bună și dimensiuni mai mici. Producția de masă va începe în T3 2022 (iulie-septembrie). Samsung este unul dintre cei mai importanți producători de memorie pentru întreaga industrie.

Versiunea UFS 4.0 oferă viteze de până la 23.2 Gbps per bandă, față de 11.6 Gbps pentru UFS 3.1. Samsung spune că această viteză face ca UFS 4.0 să fie ideală pentru smartphone-urile 5G, având în vedere cantitatea mare de date pe care telefoanele 5G le pot descărca. Noua memorie va ajuta, de asemenea, să alimenteze cerințele de date ale aplicațiilor de realitate augmentată și virtuală. Vă dați seama că viteza maximă va favoriza și telefoanele de gaming. Aici fiecare element contează și o viteză dublă va genera cu siguranță experiențe mai bune, scoruri mai mari în testele de performanță. Abia aștept să vedem primele telefoane care trec la UFS 4.0.

Eficiența energetică este un alt beneficiu al noii arhitecturi, cu viteze de citire secvențiale care ajung la 6,0 MB/s per miliamperi (mA). Potrivit Samsung, acesta este cu 46% mai eficient decât 3.1, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor vedea o viață îmbunătățită a bateriei, în ciuda performanței mai rapide.

Samsung a reușit să integreze toate aceste îmbunătățiri într-un pachet și mai mic. De exemplu, un modul UFS 3.1 de 512 GB măsoară 11.5 x 13 x 1.0 mm. În schimb, dimensiunea maximă a unui modul UFS 4.0 va ajunge la maxim 11 x 13 x 1 mm pentru 1 TB de stocare.

Samsung se așteaptă ca producția de masă de stocare UFS 4.0 să înceapă în trimestrul III, așa că ne putem aștepta să vedem smartphone-uri cu noua tehnologie spre sfârșitul anului sau pe seria Galaxy S23 care ar trebui să fie lansată în primul trimestru al anului 2023.

Via: Android Authority