Samsung Galaxy Unpacked, evenimentul anual la care lansează noile telefoane pliabile, va avea loc pe 10 august. Este aproape aceeași dată ca anul trecut, fără mari surprize. De când a renunțat la seria Galaxy Note, compania sud-coreeană lansează în vară doar Fold și Flip în noile versiuni actualizate. Eu sunt printre cei care o să evite litera Z și în denumirile terminalelor, dar și în celebra expresie “Generația Z”. Datorită conotației aduse de războiul din Ucraina.

Samsung Galaxy Unpacked Fold Flip 10 august 2022

Lansările Samsung Galaxy Unpacked pe 10 august

Se pare că Samsung va organiza următorul său eveniment major de lansare „Unpacked” pe 10 august. Imaginea care pare oficială și a fost publicată de Evan Blass. Imaginea arată data, alături de ceea ce pare a fi o proiecție neclară a Samsung Galaxy Z Flip 4. Modelul nu este încă oficial, dar a fost și el prezentat pe surse.

Galaxy Z Flip 4 va fi lansat pe 10 august alături de Galaxy Flip 4. Nu vor fi anul acesta mari schimbări. Modelele seamănă cu cele de anul trecut și sunt relativ puține modificări.

Pe lângă noile telefoane, rapoartele sugerează că am putea vedea și o nouă generație de ceasuri inteligente Samsung, constând din Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Pro.

Ce știm despre Galaxy Fold 4

Samsung Galaxy Fold4 va avea camere foto mai bune, un ecran actualizat și mai multe actualizări. Principalul pliabil al sud-coreenilor va fi probabil mai scump anul acesta.

Primele zvonuri privind Fold4 au inclus deja îmbunătățiri foto. Acum însă, zvonurile vorbesc despre actualizări mai puternice pe partea foto. Așteptările sunt mai mari acum. Se vorbește despre un upgrade important pentru toți senzorii foto și îmbunătățiri la celelalte capitole.

Vedeta actualizărilor va fi display-ul pliabil din interior. Se crede acum că va rămâne la diagonala de 7.6 inch. Samsung a reușit să utilizeze o sticlă pliabilă nouă, ceea ce va duce la reducerea îndoiturii. Afișajul intern și cel extern de 6.2 inch vor folosi în continuare panouri AMOLED de 120 Hz. Rezoluția rămâne la același nivel, dar vin cu rapoarte de aspect ușor diferite.

Ce știm despre Galaxy Flip 4

Galaxy Fold 4 va avea procesor Snapdragon 8 Plus Gen 1. Procesorul actualizat de Qualcomm oferă o îmbunătățire a eficienței cu 10% și o creștere cu 20% a performanței per watt față de SoC Snapdragon 8 Gen 1 standard. Asta înseamnă că am putea obține o durată de viață a bateriei considerabil mai bună pentru Z Flip 4.

La capitolul baterie, noul telefon va avea o baterie de 3700mAh, încărcare prin cablu de 25W și wireless de 10W. Acest lucru înseamnă o capacitate mai mare cu 400mAh și o încărcare prin cablu mai rapidă, decât la Flip3. Capacitatea de 3700mAh a mai fost menționată într-o scurgere de informații, așa că se pare cu siguranță că o baterie mai mare este blocată pentru noul telefon.

În rest, Samsung Galaxy Z Flip 4 este aparent identic cu Z Flip 3. Printre acestea se numără oferirea a 8GB de RAM, 128GB sau 256GB de stocare. Va avea un sistem dual de camere de 12MP în spate și o cameră selfie de 10MP pe ecranul intern.

De asemenea, se vehiculează că dispozitivul de la Samsung va sosi cu un panou OLED pliabil FHD+ de 6.7 inch (120 Hz). Ecranul extern va fi ușor mai mare, de 2.1 inch față de 1.9 inch pe vechiul model. Să vedem cât de mult va scumpi acest model situația actuală: inflația, criza componentelor și războiul din Ucraina.