Samsung Biologics, divizia specializată a concernului sud-coreean, a semnat un acord cu Vir Biotechnology pentru a produce în masă un posibil tratament pentru Covid-19. Ei au sintetizat niște molecule care stimulează sistemul imunitar să atace virusul Sars-Cov2 și în testele clinice a fost distrus de fiecare dată. Vir Biotechnology  va extinde testele în perioada următoare și apoi va produce în masă noul tratament.

Moleculele descoperite de Vir Biotechnology sunt mai exact monoclonal antibody, anticorpi practic. Moleculele au fost izolate în laborator pornind de la pacienți care au suferit de prima varinată SARS, dar s-au vindecat fără alte probleme. Aceștia au fost de acord să doneze sânge și plasmă pentru a ajuta la dezvoltarea unui tratament. Iar testele au fost extrem de promițătoare, virusul fiind distrus.

ads

Faza a doua a testări va dura între trei și cinci luni, spune Vir Biotechnology. Compania a dezvoltat o platformă care analizează virusurile și găsește cu ajutorul Inteligenței Artificiale soluții care să distrugă virușii fără să afecteze bolnavul. Acum au descoperit anticorpi care se atașează tocmai de coroana de țepi a virusului și l-au distrus în toate testele clinice desfășurate.

Vir Biotechnology a dezvoltat două variante de molecule care sunt foarte eficiente în combaterea Sars-Cov-2, denumite VIR-7831 și VIR-7832. Compania a semnat deja un acord cu WuXi Biologics și au contactat de asemenea Biogen. Probabil vor produce cât mai multe unități în ideea furnizării unui tratament global contra acestui tip de virus.

Datorită perioadei de testare extinse, producția posibilului tratament va începe în octombrie 2020. Producția în masă va fi probabil din 2021. Oricum, companiile vor urmări rezutlatele testelor și vor reveni asupra acestui contract pînă în iulie 2020.

Vir Biotechnology este o companie americană, din San Francisco, care s-a specializat în studierea bolilor infecțioase. Ei analizează cum răspunde sistemul imunitar la diverși viruși și cum poate fi acesta stimulat să atace virușii. Ei au realizat pînă la ora actuală tratamente care funcționează pentru virusul hepatitei B, influenza A, HIV, tuberculoză și acum Sars-Cov-2.

Samsung Biologics deține capacitatea de a produce cantități importante din acest tratament. Să vedem cum vor ieși testele extinse.