Senzorul foto Isocell Slim 3T2 cu pixeli de 0.8μm pixeli permite realizarea fotografiilor selfie de înaltă rezoluție dar are cel mai mic format, pentru camerele din ecran, formatul fiind de 1/3.4 inch.


Samsung Electronics a prezentat astăzi cel mai mic senzor de imagine de înaltă rezoluție, Isocell Slim 3T2. Fiind cel mai compact senzor de imagine din domeniu, de 1/3.4 inch (aproximativ 5,1 mm pe diagonală), Isocell Slim 3T2 de 0.8μm pixeli oferă o rezoluție de 20 megapixeli (Mp) atât pentru camerele din față, cât și pentru cele din spate ale telefoanelor mid-range existente pe piață în acest moment.

Cu 20 de milioane de pixeli activi de 0,8μm, modelul Isocell Slim 3T2 nu oferă doar claritate și detalii excelente, ci și fidelitatea culorilor. Totodată, tehnologia Isocell Plus a Samsung permite senzorilor să capteze și să absoarbă mult mai multe informații despre lumină pentru o reproducere exactă a culorilor, chiar și cu pixeli de dimensiuni micrometrice.

Pentru a putea fi integrați pe telefoanele inteligente cu cele mai recente dispay-uri, precum cel de tipul “gaură în display” (“hole-in display”) sau notch, senzorii de imagine din față trebuie să-și micșoreze dimensiunea și să surprindă imagini de înaltă calitate în același timp. Modelul 3T2 de 1/3.4 inci se potrivește perfect, oferind mai mult spațiu pentru display.

În plus, tehnologia Samsung Tetracell, care combină patru pixeli într-unul singur, permite modelului 3T2 să obțină fotografii mai luminoase și mai clare chiar și în setări de lumină slabă, deoarece sensibilitatea la lumină a filtrului de culoare crește de la nivelul unui senzor de imagine de 1,6μm pixeli la rezoluția de 5Mp.

Atunci când este aplicat în setările telephoto pentru camerele multiple, modelul 3T2 adoptă o matrice de filtre de culoare RGB în locul tehnologiei Tetracell. Dimensiunile mici ale senzorului de imagine reduc de asemenea înălțimea modulului tele cu aproximativ șapte la sută în comparație cu senzorul de imagine de 1/3-inch Samsung de 20Mp, făcând posibile design-uri mult mai elegante ale smartphone-urilor.

Comparat cu un senzor de 13Mp cu aceeași înălțime a modulului, modelul 3T2 de 20Mp păstrează o rezoluție cu 60% mai eficientă la zoom digital de 10x, care are rezultate mai clare și mai precise.
Samsung Isocell Slim 3T2 va fi produs în masă începând cu primul trimestru al acestui an.