Sistemul de carduri Visa a fost afectat de o problemă în Europa și unele plăti nu se pot finaliza. Dacă aveți probleme cu cardul, lăsați-mi un comentariu cu povestea voastră.

Update: totul este aproape de normal luni, 4 iunie;


Plata cu cardul Visa nu merge la ora actuală în Europa.

Visa se confruntă în acest moment cu o întrerupere a serviciului. Acest incident împiedică efectuarea anumitor tranzacții Visa în Europa. Investigăm cauza și lucrăm cât mai rapid posibil pentru a rezolva situația.

– au confirmat oficial responsabilii companiei.

La ora actuală tranzacțiile sunt refuzate la plată sau nu se pot finaliza, nici la POS, nici la banconat. Visa nu a confirmat cauza acestei probleme, spune The Mirror.

Mai multe detalii nu sunt cunoscute la ora actuală. Cum se alfa ceva oficial de la Visa am să actualizez. Nu am auzit de probleme la plata cu cardul Visa în Europa.

Ar putea fi un atac informatic la adresa Visa, dar pentru asta ar trebuie să se cunoască exact sistemul de procesare a plăților cu carduri Visa și probabil încercat să îl blochezi cu multe request-uri, genul DDoS. Sau un incident intern de tipul celui suferit de ING în România, în care un test a mers prost și sistemul a fost făcut operational după mai mult de 24 de ore. Ah, mai este și varianta Telekom, unde un update de software a stricat o bază de date și a durat mult rezolvarea situației.