Sunt vreo cinci-șase știri azi despre tehnologiile viitorului legate de smartphone-uri. Oficial, LG redeschide discuția cu terminalul smartphone cu ecranul curbat. Samsung a vorbit deja despre asta, dar să știți, Galaxy Nexus avea acum doi ani ecranul curbat, nu este o noutate. Poate o să fie și mai curbat… Oricum, pentru a răspunde LG, cei de la Samsung vorbesc acum despre ecrane flexibile… Nimic nou. Nokia făcea asta în 2011.
LG curbat

De asemenea, Samsung, după ce a lansat reclamele la Gear în care îl promovează acum ca fiind ceasul Star Trek (deși este evident pentru oricine că nu este), acum se laudă că vor face Google Glass Nexus, un produs mai tare decât generația actuală Google Glass. Deși e clar că Glass are nevoie de îmbunătățiri, abia aștept să aud care sunt exact cele gândite de Samsung.

De asemenea, LG a menționat că va face display-uri imposibil de spart, un lucru chiar necesar în piață. Dar oare ce cost vor avea?

Au apărut azi – în lipsă de știri reale – și primele zvonuri despre iPhone 6. Un analist american a anunțat că el vede un iPhone cu ecran de 4,8 inch, iar asta va duce prețul acțiunilor Apple în sus. Drept urmare, el recomandă clienților să cumpere acțiuni acum. Știrea a făcut vâlvă, fiind comentată de parcă a dat-o Tim Cook însuși.

ads

De fapt e o previziune. Eu am făcut aceasă afirmație legată de iPhone 5S, dar Apple a ales să nu schimbe dimensiunea, așa că am rămas cu previziunea… De fapt Apple, la iPhone 6 ar putea pune doar un display Full HD, pentru fanii Apple ar fi de ajuns. Evident că un display de 4,8 inch ar aduce iPhone – cît de cît – la nivelul concurenților cu Android. Dar ei nu prea își doresc acest lucru. Ei au tot ținut-o că display-ul de 4 inch e perfect.

Tot azi, s-a discutat despre Nexus 5, terminal care eu cred că va prelua datele LG G2 și va veni cu Android-ul nou lansat 4.3. Ei bine, sunt cam aceleași detalii tehnice și nimic impresionant. Qualcomm 800 la 2,3 GHz, 2 GB de RAM, ecran Full HD, încărcare wireless, baterie de 2.300 mAh.

E interesant de notat că nimeni nu a anunțat în acest context terminalul smartphone cu display transparent. Știți, erau niște zvonuri, niște concepte, mai de mult.