Qualcomm Snapdragon 800 – vârful de gamă pentru 2013 al companiei americane – a trecut prin primele teste benchmark și este aproape la egalitate cu Nvidia Tegra 4. La grafică bate tot, iar la performanță este cu mult peste A6X din iPad 4. Abia aștept să văd primele terminale cu Snapdragon 800. Tare sunt curios dacă mai vedem vreun pic de lag, dar important de aflat și autonomia device-urilor.

Geekbench - Snapdragon 800
Geekbench – Snapdragon 800

La ora actuală modelul de top disponibil la Qualcomm este Snapdragon 600, integrat în mai multe terminale high-end. Dar 800 va avea o performanță și mai bună. Sunt patru nuclee Krait 400 fiecare la 2.3 GHz, iar memoria cache este mai performantă. Acceleratorul grafic este Adreno 330 – cel mai rapid GPU la ora actuală.

Trebuie notat că datele din tabelul de mai sus sunt luate din diverse surse, cifrele Tegra 4 vin din testele interne realizate de Nvidia, s-ar putea ca în realitate, în tabletă sau smartphone să nu iasă cifre atât de bune. Datele Snapdragon 800 provin de la Android Community, iar altele sunt din cifrele Ars. Tot acolo găsiți și un test de grafică, care este preluat de la AnandTech.

 

P.S. – niște cifre incredibile și la Engadget.