Snapdragon 805, următorul vârf de gamă de la Qualcomm, este peste competiție și bate chiar și edițiile 801 de pe Galaxy S5 sau One m8. Deocamdată nu sunt terminale cu Snapdragon 805 la vânzare, dar știm că LG G3 și alte câteva alte modele vor avea acest chipset. Se pare că și acceleratorul grafic este mai puternic, nu doar procesorul. Am citit primele teste realizate de cei de la CNet și viitorul… sună bine. Procesorul utilizat este Krait 450, iar GPU-ul este Adreno 420.

qualcomm-snapdragon-805

Testele de performanță efectuate de CNet arată că Snapdragon 805 este cu cel puțin 50% mai rapid decât versiunile anterioare și cu mult peste performanțele hardware ale iPhone 5S.

Deocamdată există însă doar o tabletă special realizată de Qualcomm pentru teste, de aceea consider că rezultatele nu sunt atât de importante.

Qualcomm are în proiect o următoare generație de produse, pe 64 de biți. Probabil sub brandul Snapdragon 810 sau 815 compania va lansa aceste chipset-uri – evident mult mai performante – la începutul anului viitor.

Sunt curios cu ce noutăți va veni Apple cu ocazia lansării următorului iPhone, dar și mai interesant mi se pare că Nvidia nu vine mai repede cu un nou Tegra mai puternic pentru a contracara supremația Qualcomm. Deocamdată tot Intel pare să fie codașul la performanță, gigantul hardware având pe zona smartphone și tablete doar focus pe produsele low-cost.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!