Snapdragon 810 a fost scos în public de Qualcomm, care au dat o tabletă proprie pentru teste celor de la AnandTech. Testele vin după ce Samsung anunțase că Snapdragon 810 se încinge și cauzează probleme. Ei bine, testele arată că nu prea e așa, iar unii zic că procesorul Qualcomm este mai bun decât cel făcut de Samsung.

qualcomm snapdragon 810

Conform testelor AnandTech, Qualcomm Snapdragon 810 are o arhitectură similară celei inventate de ARM, big.Little, cu patru nuclee de viteză și patru care fac economie de energie pentru autonomie mare. Cortex A53 este optimizat pentru consum, iar Cortex A57 sunt nucleele pentru performanță. Pe scurt, face treabă bună la ambele capitole. Procesorul grafic aduce o viteză cu 30% mai mare decât generația anterioară.

Singurele probleme relevate sunt legate de performanța GPU-ului, care n-ar fi așa de bună pe cât se anunțase. Adreno 430 are procesorul la 600 MHz, iar din teste am observat că este sub Nexus 9 sau Nvidia Shield.

Mai mulți producători de terminale vor folosi acest procesor în terminalele lor din 2015. Unii deja au luat poziție contra afirmațiilor Samsung. Ei zic că sud-coreenii au tot interesul să își folosească propriile procesoare în detrimentrul Qualcomm.

În rest, merită citit testul dacă vă interesează performanțele procesorului.