Peste 40% dintre utilizatori păstrează un telefon cel puțin doi ani de zile, conform unui sondaj intitulat Hootsuite Digital 2021. În România există peste 26 de milioane de conexiuni mobile, un procent 135.6% raportat la populația țării. Cam 97% dintre ei folosesc deja un smartphone. Dar care sunt telefoanele preferate de români și pentru ce perioadă de timp le utilizează aceștia?

Sodaj online

Conform acestui sondaj online, derulat pe website-ul Telekom Romania, brandul de telefoane mobile utilizat de majoritatea clienților Telekom este Samsung. Compania sud-coreeană a înregistrat peste jumătate din totalul opțiunilor exprimate (58,5%). Pe poziția a doua se află Huawei, cu un procent de 20,9%. Apoi vine Apple cu 9,7% dintre preferințe și Xiaomi cu 4,2% voturi. La categoria „Alte branduri de telefoane utilizate”, care a înregistrat un procent de 6,7%, clienții Telekom au indicat Nokia, Motorola, Oppo, HTC, LG, Allview, Asus, iHunt, Sony, Alcatel, Lenovo. Sondajul a avut loc în perioada 10-11 martie 2021 și au participat în total 9905 respondenți.

Când vine vorba de perioada de utilizare a dispozitivelor mobile, peste 40% dintre respondenți au precizat că dețin actualul telefon de doi ani sau mai mult. Frecvența cu care apar noi modele de telefoane, atractivitatea noilor funcționalități, dar și ofertele producătorilor și operatorilor ar putea fi principalii factori care stau la baza deciziei de a achiziționa un nou dispozitiv.

Telekom Romania își adaptează constant portofoliul de produse, pentru a le oferi clienților oferte personalizate pe nevoile și preferințele acestora. Astfel, clienții pot achiziționa un telefon mobil în rate pe factura Telekom, fără credit la bancă, fără dobândă și fără avans. Dar vine împreună cu un abonament mobil cu internet 4G, pe bune, minute și SMS-uri naționale nelimitate. Cumpărătorii pot alege, spre exemplu, dintre Samsung Galaxy A12 la 7 euro/lună, Samsung Galaxy A51 la 9 euro/lună, Huawei P smart 2021 la 6 euro/lună, Huawei P40 Lite la 8 euro/lună sau Xiaomi Redmi Note 9 Pro la 8 euro/lună (TVA-ul este inclus în prețul telefoanelor).