Compania de securitate IT SonicWall și-a prezentat azi planurile pentru România. Am discutat cu Michael Berg, directorul executiv de vânzări pe EMEA și Cosmin Vîlcu, territory account manager.
SonicWall a fost înființată în 1991, iar în 2012 au fost cumpărați de Dell. Însă din 2016 s-au separat de grup și continuă activitatea independent. Au 1350 de angajați la nivel global și o echipă tehnică în România.
Compania de securitate IT și-a propus să ofere clienților companii cel mai înalt grad de securitate la cel mai scăzut TCO (cost total) posibil. Pe lângă securitate oferă servicii de management și analytics.
SonicWall este prezentă în 215 țări și teritorii, protejează 1 milion de rețele, 500.000 de organizații și au vândut peste 3 milioane de dispozitive firewall pînă acum. Au peste 1 milion de senzori care detectează ce amenințări informatice noi apar zilnic. Peste 140.000 de sample-uri malware noi sunt capturate zilnic.
SonicWall colaborează cu peste 50 de alte companii din domeniul IT, printre care au menționat și BitDefender. SonicWall lucrează prin parteneri, unii pentru zona SMB (small and medium business), dar și pentru zonele Enterprise și Instituții. În România cu NOD și Asbis. Erau prezenți în România printr-un contractor pînă anul trecut, dar acum compania are prezență directă. Vor să dezvolte prezența în România, atât ca număr de specialiști, cât și ca număr de specialiști. Vor colabora cu instituțiile de învățământ pentru ca studenții să aibă acces la produse și tehnologii.
Pe parcursul anului trecut, companiile s-au confruntat cu aproximativ 25.000 de atacuri cu malware în fiecare zi, 778 de atacuri ransomware pe zi, 105.000 de atacuri web, 4.150 de atacuri phishing și așa mai departe.
Companiile continuă să fie dezinteresate de soluțiile de securitate IT și reacționează doar după incidente. Multe companii au plătit sume în urma atacurilor rasomware, de aceea acest gen de atacuri vor continua.
Pe lângă firewall, soluțiile SonicWall includ sandbox și analiza comportamentului (behavior monitoring), astfel că orice schimbare neașteptată va fi blocată și în cazul intruziunilor se va face rollback la varianta corectă.
Companiile vor plăti către infractorii cibernetici circa 11.5 miliarde de dolari anul acesta, conform estimărilor specialiștilor. Costul mediu al unui închide nt în companii este de 4 milioane de dolari, cam 22% dintre companii au oprit producția datorită atacurilor. Pierderile cauzate de atacuri informatice în 2019 sunt estimate la 12. 5 miliarde de dolari.
Capture Cloud este platforma cloud SonicWall, care conectează dispozitivele din rețea și permite identificarea rapidă a a amenințărilor pentru a fi eliminate. Evident au și soluții pentru email, echipamente hardware, soluții de analiză.
Nu se prea găsesc specialiști IT în zona de securitate. Anul trecut deficitul a fost de circa 1 milion de locuri de muncă. Anul acesta vor apărea circa 6 milioane de locuri de muncă în zona de securitate IT. Din păcate nu se găsesc specialiști, iar instituțiile de învățământ nu sunt pregătite pentru așa ceva. SonicWall a pregătit o soluție unică „in a box” pentru companii, în plus au o platformă de training oferită gratuit pentru a se putea feri de atacuri informatice.