Valul de articole care anunța faptul că Samsung renunță la Exynos și va folosi anul viitor procesoare Qualcomm este infirmat de un articol oficial de pe site-ul companiei sud-coreene. Samsung nu renunță la Exynos și va continua și colaborarea cu AMD pentru procesorul grafic integrat.

Samsung nu renunță la Exynos

Angajații Samsung Newsroom au stat de vorbă cu șeful de dezvoltare SoC, Mingoo Kim, care supraveghează proiectarea system-on-chip (SoC) în sistemul System LSI Business. După câteva paragrafe privind modul de funcționare al unui SoC și importanța reducerii consumului, oficialii Samsung fac câteva precizări interesante.

Samsung va continua să se concentreze pe dezvoltarea proprietății IP, inclusiv GPU-uri, NPU-uri, ISP-uri, modemuri, RF și multe altele. Samsung se străduiește să facă un alt pas înainte în proiectarea cipurilor pentru a deveni o companie de soluții de platformă. „Prin competitivitatea noastră în SoC, ne propunem să vedem Exynos recunoscut drept cea mai bună marcă de procesoare mobile disponibilă”, a spus Kim. „Prin această serie de caracteristici, sperăm că rolul și importanța SoC, caracteristicile și avantajele Exynos, precum și direcția sa de dezvoltare vor fi împărtășite cu mai mulți oameni.

Cu alte cuvinte, vă traduc eu: Galaxy S23 va veni, la fel, cu Exynos. Mai nasol: deși Exynos 2200 și procesorul său grafic Xclipse 920 au fost criticate de toți fanii, oficialii Samsung ignoră complet acest lucru. Jumătate de articol este despre cât de bun este acest GPU, care a fost depășit în gaming și teste de Snapdragon 8 Gen 1. Specialiștii Samsung vorbesc și despre cât de puțină energie consumă procesorul și cât de eficient este. Testele practice arătând că este net inferior și la eficiență în comparație cu produsul Qualcomm.

Alt citat relevant: „We plan to continue to implement other features in the RDNA series by working closely with AMD going forward„. Sau tradus din limbajul corporatist: mergem mai departe în această formulă, indiferent de părerea voastră. Dezamăgitor.

Via: Sammobile