Wireless Power Consortium (WPC) a lansat oficial standardul de ultimă generație pentru încărcarea fără fir, wireless Qi v2.0. Acesta continuă tehnologia de atașare magnetică, oferind încărcare mai rapidă, eficiență mai mare și confort mai mare, pe măsură ce primele dispozitive mobile Qi2 finalizează procedura de certificare. Pe lângă o experiență îmbunătățită a utilizatorului, Qi v2.0 unifică industria sub un singur standard global.

 încărcare wireless Qi v2.0

Ce oferă încărcarea wireles Qi v2.0

Wireless Power Consortium a prezentat Qi2 (pronunțat „chee two”) la începutul acestui an la Consumer Electronics Show din Las Vegas, unde a fost întâmpinat pozitiv la nivel de industrie. Au luat inclusiv premiile „Best Mobile Tech” și „Best in Show” de la publicațiile din industrie.

Standardul Qi v2.0 constă din două profiluri. Întâi profilul de putere magnetică (MPP) care se bazează pe tehnologia MagSafe adusă de Apple la WPC și marcată cu logo-ul Qi2. Doi, o îmbunătățire a profilului de putere extins (EPP) de încărcare wireless existent. Acesta nu include magneți, dar respectă standardul wireless Qi v2.0. Noile produse Qi v2.0 EPP vor fi marcate cu logo-ul Qi existent pe care consumatorii îl cunosc și îl folosesc astăzi.

„Suntem încântați să vedem membrii noștri îmbrățișând rapid Qi v2.0 și construind ecosisteme de accesorii pentru dispozitivele Qi2”, a declarat Fady Mishriki, președintele Consiliului de Administrație al WPC. „Ne așteptăm să vedem Qi v2.0 să devină rapid standardul global de facto pentru încărcarea fără fir”.

„Aceste încărcătoare wireless Qi v2.0 certificate oferă o încărcare mai lină, mai rapidă, care este mai eficientă din punct de vedere energetic și oferă o interoperabilitate largă”, a adăugat Paul Struhsaker, director executiv al WPC. „În plus, atașamentul magnetic al lui Qi2 înseamnă, de asemenea, că consumatorii nu vor mai avea de ce să încerce să ajusteze poziționarea dispozitivelor lor pentru a asigura alinierea perfectă între telefon și încărcător”.

Primele produse certificate wireless Qi v2.0 vor fi disponibile la timp pentru sezonul de vacanță, începând cu gama Apple iPhone 15 și o serie de transmițătoare de putere. Belkin, Mophie, Anker și Aircharge au toate produsele Qi2 pre-anunțate. Peste 100 de dispozitive sunt în prezent în testare sau în coada de testare a certificării.

Piața globală de încărcare fără fir va depăși anul acesta un miliard de dispozitive, inclusiv transmițătoare și receptoare. Disponibilitatea profilului Qi2 va extinde și mai mult piața de încărcare wireless prin deschiderea pieței pentru noi tipuri de accesorii care anterior nu puteau fi încărcate wireless.