Orange i-a premiat cei 30 de studenți ai Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) din cadrul Universității Politehnice din București, care au absolvit cursurile Orange Educational Program, promoția 2016 -2017.

Credit foto: © Ali Rıza Yıldız | Dreamstime.com – Studenti

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la prima ediție a Orange Educational Program, iar în tot acest timp au absolvit 330 de studenți, peste jumatate dintre aceștia fiind angajați în cadrul Orange sau la companiile partenere.

Orange Educational Program cuprinde cursuri și workshopuri susținute de experții Orange, stagii de practică, burse de studiu pentru studenți. În promoția 2016 – 2017, 27 de studenți au realizat lucrările de licență cu sprijinul mentorilor din cadrul Orange. Cele mai bune 3 lucrări, care au acordat o atenție sporită aspectelor practice și au inclus elemente de inovație, au fost premiate cu câte o tabletă Samsung Galaxy Tab A. Tot în cadrul competiției, una dintre lucrări a fost selectată pentru dezvoltare de produs, studentul participant primind o bursă de masterat pe o perioadă de 6 luni, cu posibilitate de prelungire.

Programul, care se desfășoară în paralel cu anul universitar, are în componență 13 module ce acoperă o paletă largă de subiecte, de la bazele tehnologiilor și standardelor de telecomunicații, până la cursuri despre tehnologii avansate de comunicații mobile și tendințe în IT&C. Ediția 2017-2018 va avea un nou modul de Cybersecurity, dezvoltat în parteneriat cu Centrul Național Cyberint, din cadrul Serviciului Român de Informații.

Ediția 2017-2018 include 42 de locuri disponibile pentru studenții din anul III ai Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnice București. De asemenea vor fi oferite 10 burse anuale (24000 Euro), 20 de burse de vară (8000 Euro) și 10 burse pentru realizarea lucrării de licență (4000 Euro).

Dezvoltarea comunității prin investiția în programe educaționale este una dintre prioritățile Orange de responsabilitate socială. Orange Educational Program susține acest obiectiv prin componentele sale: programul de Inginerie, în cadrul parteneriatului cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din Universitatea Politehnică din București, precum și programul de practică Orange First Step.