SunCloud este start-up-ul unui tânăr din Tîrgu Mureș, care aduce acasă energia solară și o soluție de stocare. Interesant este că această soluție care poate reduce factura de curent cu pînă la 100% este susținută de E.ON.
Credit foto: © Otmar Smit | Dreamstime.com – Solar power
Ideea care stă la baza sistemului sunCloud îi aparține lui Răzvan Făgăraș, un tânăr de 25 de ani. Soluția lui include un sistem fotovoltaic și o aplicație Smart Home pentru mobil, care permite utilizatorilor să își producă propria energie cu ajutorul soarelui și să își controleze ușor consumul. Poți ajunge în final chiar la conceptul de casă independentă energetic, cu reducerea facturilor lunare până la 100%.
Unitatea autonomă de producere a energiei electrice este independentă de rețeaua energetică națională în zilele cu minim 4-6 ore de radiație solară. Monitorizarea și controlul acestei soluții sunt simplificate prin utilizarea unui sistem inteligent de achiziții de date și automatizări, care permite vizualizarea în timp real a unor informații privind consumul și producția de energie electrică.
Aplicația Smart Home permite controlarea cu ușurință de la distanță a echipamentelor de acasă: termostatul, mașina de spălat sau aparatul de aer condiționat. De asemenea, veți avea acces la informații precum: grafice ale producției și consumului de energie în timp real, costul energiei consumate din rețeaua națională și cantitatea de energie consumată din producția proprie, prognoza consumului și a producției în funcție de condițiile meteo sau alte acțiuni care vă pot ajuta să salvați energia.
Mie mi se pare o idee interesantă, de urmărit.
1. sursa…..
2. cel mai prost nume posibil ales – orice cautare pe google duce mai intai spre soundcloud
3. are un start-up tacit, ca nicaieri nu gasesti date despre el, desi suna promitator din cele spuse mai sus.
 
la tags lipseste Publicitate, altfel imi e greu sa cred ca tu ai scris articolul asta la cat de mancate sunt literele
 
Tocmai asta arată că a fost scris, nu copy+paste. Mersi, am corectat.
La reclame o să vezi link spre aplicație sau spre finanțator sau alte mențiuni în text.
 
Eu recunosc, sunt mai chior, dar ai un link catre site-ul de unde ai gasit poza si 2 profitshare (smartwatch-uri, fara legatura cu articolul si o promotie la electrocasnice, la fel)….. deci unde e linkul relevant? Nu vreau sa te stresez, dar chiar e interesant ce zici in articol si nu gasesc detalii deloc despre sursa. Cand faci un start-up dezvolti niste lucruri, daca vrei sa ai ceva succes….. altfel ne lasi “neterminati”.
 
N-auzi că e reclamă, de-aia nu dau link-uri ca să nu comenteze unii că e reclamă.
Pe de altă parte, site-ul este fix , nu ai ce să cauți.
 
Nu exista nici un pret, nicaieri. Siteul lor e plin de generalitati. Tot ce spun ei acolo ca ar vrea sa faca, se poate face din componente care sunt gata de cumparat (vezi Victron Energy sau https://www.victronenergy.com/, dar ma sunt si altii). Ca proprietar de un sistem fotovoltaic de 10KW cu stocare de 70KWh care se pune in functiune saptamina viitoare (dupa o epopee de 8 luni), pot sa spun atit: pretul sare bine de tot de 50K euro, nu primesti suport de la stat nimic, doar bete in roate, nu poti injecta in sistem ca legislatia nu e gata (desi e gata de multi ani, nu exista inca norme), nu poti fi independent energetic pentru ca mai sunt si zile in care ploua sau e iarna cu zapada pe panouri zile/saptamini/luni in contonuu, etc.Asa-zisul startup asta e doar 5 pagini HTML cu doua poze. Adica nimic. Iar stirea asta e la fel, degeaba. Mai bine ar face cineva un articol despre proiecte reale, sau despre studii de caz. Daca nu aveti la noi in tara (sau nu le stiti voi) dati un mail la Victron. Slab, dezamagit.