SunCloud este start-up-ul unui tânăr din Tîrgu Mureș, care aduce acasă energia solară și o soluție de stocare. Interesant este că această soluție care poate reduce factura de curent cu pînă la 100% este susținută de E.ON.

dreamstime_s_8017236

Credit foto: © Otmar Smit | Dreamstime.com – Solar power

Ideea care stă la baza sistemului sunCloud îi aparține lui Răzvan Făgăraș, un tânăr de 25 de ani. Soluția lui include un sistem fotovoltaic și o aplicație Smart Home pentru mobil, care permite utilizatorilor să își producă propria energie cu ajutorul soarelui și să își controleze ușor consumul. Poți ajunge în final chiar la conceptul de casă independentă energetic, cu reducerea facturilor lunare până la 100%.

Unitatea autonomă de producere a energiei electrice este independentă de rețeaua energetică națională în zilele cu minim 4-6 ore de radiație solară. Monitorizarea și controlul acestei soluții sunt simplificate prin utilizarea unui sistem inteligent de achiziții de date și automatizări, care permite vizualizarea în timp real a unor informații privind consumul și producția de energie electrică.

Aplicația Smart Home permite controlarea cu ușurință de la distanță a echipamentelor de acasă: termostatul, mașina de spălat sau aparatul de aer condiționat. De asemenea, veți avea acces la informații precum: grafice ale producției și consumului de energie în timp real, costul energiei consumate din rețeaua națională și cantitatea de energie consumată din producția proprie, prognoza consumului și a producției în funcție de condițiile meteo sau alte acțiuni care vă pot ajuta să salvați energia.

Mie mi se pare o idee interesantă, de urmărit.