Încep să apară detalii privind Surface Phone, super-telefonul cu care Microsoft vrea să relanseze eforturile pe zona smartphone, Windows Phone și să concureze iar Apple sau Google.

surface phone

Cota Windows Phone a căzut sub 1% la nivel global pentru că Microsoft nu s-a putut concentra să lanseze noi modele smartphone și să actualizeze Windows 10 așa cum ar fi trebuit. A avut alte priorități, cum ar fi să bată la cap utilizatorii de PC-uri să facă upgrade la Windows 10, astfel încât oamenii au ajuns să compare acțiunile de marketing cu modul de operare al malware.

În fine, Microsoft a mai vândut o parte din divizia smartphone și se pare că nici Lumia nu se simte prea bine. Deși mobilitatea ar fi trebuit să fie o prioritate pentru companie, se pare că au pierdut lupta.

Surface Phone este acum foarte așteptat de cei care au apreciat Lumia și Windows Phone. Nu sunt foarte mulți fani, dar ei există și Microsoft are comunități active peste tot în lume. Dar chiar dacă aceștia și-ar cumpăra noul telefon și l-ar recomanda și prietenilor, se poate schimba trendul descendent din ultimii ani?

Surface Phone va încerca să copieze elementele care au dus la succesul tabletei Surface. Deși nimeni nu-i dădea șanse tabletei Microsoft, combinația de design bun cu specificații tehnice bune a dus la vânzările peste așteptări. Terminalul copiază design-ul tabletei, inclusiv husa smart cu tastatură. Terminalul ar avea un display de 5.7 inch, cu rezoluție 2K (2560×1440 pixeli), fiind primul care aduce procesorul Snapdragon 830, adică va fi lansat anul viitor. Spun unele surse că ar fi primul smatphone cu 8GB de RAM, deși cred că vorbește entuziasmul unora. De asemenea, Surface Phone păstrează atuul terminalelor smartphone Lumia: va avea o cameră foto Carl Zeiss cu senzor de 20 de megapixeli.

Deocamdată toate astea sunt zvonuri, dar sunt multe voci care spun că, dacă Microsoft nu va lansa rapid un Surface Phone, va pierde orice șansă de a impune pe piață Windows 10 Mobile. Ceea ce n-ar fi tocmai de dorit pentru gigantul software.