Xiaomi a ajuns pe primul loc în topul producătorilor de telefoane inteligente din Europa Centrală și de Est. În România a avut cea mai mare creștere anuală, de 117%.

Clasament telefoane Romania
Clasament telefoane Romania

Xiaomi – cea mai mare creștere în România

Vedeți în imaginea de sus, locul unu este deținut de Samsung, o cotă de 36% din vânzări. Vânzările sud-coreenilor au scăzut cu 13 procente. Clasamentul realizat de Canalys este pe trimestrul 4 din 2020, adică perioada octombrie-decembrie cu tot cu Black Friday și Sărbători de Iarnă.

Apple are circa 23% din vânzările pe piața locală, iar cota sa a crescut anul trecut cu 45% . Huawei a rămas pe trei dar scade puternic datorită problemelor generate de sancțiunile americane. Au încă 11% din vânzări, dar scăderea este de 35%. Xiaomi a urcat pe patru, dar creșterea sa este cea mai mare, de 117% comparat cu aceași perioadă din anul anterior.

Top telefoane Europa Centrala si de Est
Top telefoane Europa Centrala si de Est

Locul unu în Europa Centrală și de Est

Xiaomi a ajuns pe prima poziție a producătorilor de telefoane inteligente în Europa Centrală și de Est (Rusia + CEE), în ultimul trimestru al anului trecut, cu o creștere anuală de 18% și cu o cotă de 25% a numărului de unități livrate în Q4, potrivit celei mai recente analize de piață publicate de Canalys. De asemenea, compania s-a menținut pe a treia poziție în topul celor mai mari producători de telefoane inteligente din întreaga Europă, cu o cotă trimestrială a unităților livrate de 15% și o creștere anuală de 34%.

Am văzut o creștere constantă atât a telefoanelor inteligente accesibile, cât și a celor premium în piețele noastre din Europa Centrală și de Est, datorită comunității Mi, a consumatorilor și a partenerilor noștri, ceea ce demonstrează că strategia noastră de brand dual este de succes. Vom continua să ne bucurăm de avantajul competitiv pe care ni-l oferă experiența noastră de business în servicii de Internet și ne vom adapta în continuare la obiceiurile locale de achiziții din Europa Centrală și de Est, pentru a ne consolida canalele de vânzare online și offline. De asemenea, ne vom diversifica portofoliul de produse, astfel încât să satisfacă cererea tot mai mare de produse inovatoare Xiaomi, la prețuri accesibile”, a spus Andrew Wong, General Manager Xiaomi Europa Centrală și de Est.

Top Europa telefoane Q4 2020
Top Europa telefoane Q4 2020

Loc trei la nivel european

Xiaomi a urcat pe trei la nivel european, după Apple și Samsung. Compania americană domină vânzările în întreaga Europă. Are o cotă de piață de 32% la finalul anului trecut. Samsung este pe locul al doilea cu 27%, dar o scădere de 9 procente. Apple a crescut cu 9%. Xiaomi a reușit în Europa o creștere de 34 de procente și o cotă de piață de 15 procente. Huawei scade pe bătrânul continent, au 10% din vânzări, dar o scădere de 42%.

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK).