Companiile românești se pot înscrie la cea de-a cincea ediție a hackathonului Hub:raum Cracovia Warp – turbo accelerator. Înscrierile sunt deschise pînă pe 20 aprilie.

WARP photo1

 

Proiectul este dezvoltat în cadrul grupului Deutsche Telekom, este un program de seminarii personalizate pentru antreprenorii din regiunea central și est-europeană, cu durata de o săptămână, programat pentru perioada 21-27 mai 2016. Startup-urile îşi pot dezvolta ideile sub îndrumarea mentorilor şi a experţilor, urmând apoi să fie prezentate investitorilor din cadrul grupului Deutsche Telekom. Ulterior, juriul alege cele mai interesante proiecte, cu perspectiva de a atrage clienţi, iar posibilităţile de finanţare sunt de până la 80.000 de euro pentru fiecare proiect.

Echipele selectate îşi vor putea dezvolta ideile în cadrul hub:raum Cracovia timp de câteva săptămâni, beneficiind de sesiuni în care vor învăța cum să obțină finanțări, sesiuni de mentorat, având la dispoziție un spațiu de lucru comun. Scopul principal al acestei etape din accelerator este să pregătească un produs sau serviciu de piaţă cu ajutorul companiilor din cadrul grupului Deutsche Telekom. Costurile de transport și de cazare pentru echipele selectate vor fi suportate de către organizatori.

Până în prezent, şase echipe româneşti au participat la ediţiile anterioare şi două startup-uri româneşti au obţinut câte o finanţare de 80.000 de euro ca să îşi dezvolte ideile în cadrul programului Omnipaste în 2013 şi DeviceHub în 2014.

Mai multe detalii sunt pe site-ul lor.