Am ajuns astăzi la conferința Deutsche Telekom de la IFA Berlin 2019, am aflat planurile lor de viitor și am descoperit tehnologii noi. Focusul de anul acesta este pe tehnologia 5G, dar au fost anunțuri privind servicii noi și proiecte ecologice reunite sub brandul #WeCare. Au organizat și un festival la IFA, cu motto-ul #TakePart.

Oficialii companiei au pus accentul pe includerea tuturor, grija pentru mediu și pe servicii cât mai bune pentru clienți, acoperire extinsă, divertisment maxim, jocuri și chiar un festival special în cadrul festivalului.

Programul #WeCare promite recuperare mai bună a telefoanelor vechi, operatorul lansând un program buy-back prin care sunt preluate aceste dispozitive în schimbul unor reduceri de până la 70% din preț pentru terminale noi. În funcție de starea telefoanelor vechi, produsele sunt reciclate sau trimise la specialiștii în recondiționare, care le pot aduce la stadiul de refurbished pentru a fi vândute din nou. În special terminalele vârf de gamă pot fi vândute refurbished și de asemenea oferă acces la tehnologie bună la un preț fără competiție. Iar reciclând și recondiționând aceste dispozitive salvăm mediul de la poluare.

Programul #TakePart reafirmă angajamentul operatorului pentru a include pe toată lumea. Include atât o parte distractivă cu muzică și artiști, o zonă de relaxare cu șezlonguri, dar și activități inedite, în special pentru publicul tânăr. Au specialiști în vlogging, oameni care fac podcast-uri, fotografi și alți creatori digitali care vor interacționa cu publicul prezent. Vor fi și discuții pe scenă privind tehnologia, digitalizarea, viitorul lumii interconectate. Dar vor fi și programe de sport, fitness, divertisment.

Legat de tehnologia 5G, operatorul și-a lansat azi live rețeaua din Germania și a anunțat că va crește treptat acoperirea. Berlin, Bonn, Koln, Hamburg, Leipzig Munchen și Darmstadt au de-acum acoperire 5G, urmează și alte 20 de orașe mari. Sunt instalate peste 130 de antene, din care sunt 66 în Berlin, unde există zona cu cea mai bună acoperire 5G din Germania. Deutsche Telekom este lider și în privința serviciilor fixe, peste 30 de milioane de case din Germania au conectivitate cu broadband de peste 250Mbps. Aproape 1,1 milioane de case au la dispoziție rețele de 1Gbps.

Oferă acum pachete de date mobile mai mari pentru cei care folosesc 5G, datorită vitezelor mai mari de download / upload. Au promis că vor avea o acoperire foarte bună până în 2020, iar în Germania au lansat numeroase produse și dispozitive noi pentru casa inteligentă, oferind conexiuni de mare viteză la Internet prin WiFi, servicii de streaming cu filme și muzică, o boxă inteligentă cu funcții smart, dar și conținut VR legat de concerte și evenimente sportive.

Hello Magenta este o boxă smart cu asistent vocal, Poate fi cumpărată cu 99 de euro în perioada promoțională, dar poate fi și închiriată cu 5 euro pe lună. Ea permite interacțiuni mai ușoare cu sistemul de iluminat, climatizare, dispozitive inteligente din casă, doar prin comenzi vocale. Boxa respectă toate legile europene privind datele personale și protecția acestora și promite că nu va „asculta” utilizatorii cum se întâmplă cu alte dispozitive smart. Ea se activează doar când utilizatorul spune formula „Hello Magenta”.

Galerie foto