Tenda a anunțat pentru piața locală disponibilitatea routerului wireless Dual-Band Gigabit AC18 la un preț recomandat de 549,99 lei. Încorporează cel mai nou protocol wifi 802.11ac, este echipat cu tehnologie Beamforming+ și compatibil cu standardele 11a/b/g/n.

Cu cea mai nouă platformă dual-band Gigabit, procesor dual-core ARM Cortex-A9 și 256MB DDR3, Tenda AC18 asigură o rată de transfer wireless de până la 1300Mbps în frecvența de 5GHz și 600Mbps în frecvența de 2.4GHz, cu Turbo-QAM, oferind flexibilitatea a două rețele dedicate și performanțe wireless peste medie.

Prin intermediul celor trei antene externe dual-band și a amplificatoarelor interne, AC18 distribuie stabil și uniform semnal wi-fi la viteze ridicate, pe o suprafață de 500 m2 și la o putere de șase ori mai mare decât un router tradițional, AC18 fiind astfel un router ideal pentru case mari, spații de birouri sau întreprinderi de mari dimensiuni. Tehnologia Beamforming+ ajută semnalul să ajungă în locuri îndepărtate, greu accesibile pentru alte dispozitive, forțând semnalul spre direcția celui mai greu accesibil dispozitiv conectat.

ads

Tenda AC18 vine echipat cu un port WAN Gigabit și patru porturi LAN Gigabit, routerul asigură conexiuni prin cablu cu viteze de până la 10 ori mai rapide decât conexiunile realizate în standardul Fast Ethernet. Pentru a facilita partajarea de imprimante, documente și fișiere media în întreaga rețea locală este echipat cu un port USB 3.0.

Cu ajutorul funcției Smart Wi-Fi, utilizatorul poate seta un anumit interval orar în care accesul la rețea este disponibil sau nu, iar opțiunea Eco-Friendly permite routerului să intre într-o stare de hibernare atunci când nu este folosit, economisind astfel energie electrică.

Tenda AC18 este programat astfel încât utilizatorul să se bucure de o instalare extrem de ușoară, astfel că după conectarea cablurilor la dispozitiv, tot ce rămâne de făcut este deschiderea browser-ului preferat și introducerea datelor de autentificare oferite de furnizorul de servicii. Routerul performant Tenda AC18 este disponibil în oferta magazinelor de specialitate la prețuri începând de la 549.99 lei.