Elon Musk a prezentat planurile Tesla pentru viitor anunțând o tehnologie nouă a bateriei fără Cobalt care va permite realizarea unei mașini electrice ieftine, de 25 de mii de dolari. din păcate va mai dura trei ani până ajungem acolo iar acțiunile Tesla au scăzut pe bursă.

Tesla Battery Day

Prezentarea a avut loc în cadrul Tesla Battery Day, iar Elon Musk a anunțat și o modificare pentru trenul de rulare Tesla Model S, care va permite atingerea unor viteze de 200 mile pe oră (320 de km pe oră). Evenimentul a avut loc în aer liber pentru distanțare socială. Sunt câteva noutăți importante despre care se discută mai jos.

Un nou design pentru baterii. Tesla va produce propriile baterii care vor îmbunătăți distanța pe care pot călători mașinile electrice. Noile baterii vor costa mai puțin, ceea ce va permite realizarea unei mașini electrice mai ieftine. Bateriile vor fi mai rezistente în timp și crește distanța de rulare cu 16 procente, conform prezentării. La ora actuală Tesla folosește baterii Panasonic.

O nouă fabrică. Tesla va deschide o nouă fabrică de baterii în Statele Unite, unde vor produce baterii cu un cost mai mic cu până la 76 procente. Nu știm exact unde se va afla această fabrică. Au mai anunțat că renunță de tot la cobalt un minereu care este extras în condiții inumane.

Reducerile de costuri vor permite Tesla să producă o mașină electrică cu un preț final de 25.000 de dolari. Elon Musk a apreciat că acest produs va fi gata de lansare peste trei ani. Prețul mediu al unei mașini electrice vândute în Statele Unite a scăzut de la 65.000 de dolari la 55.000 de dolari în 2020 o scădere de 13 procente. Totul se datorează în special Tesla.

Elon Musk am mai promis lansarea unei mașini electrice ieftine sub 35.000 de dolari însă Tesla model 3 nu a atins nici acum acest preț cel mai ieftin model fiind 37.000. Fondatorul companiei crede însă că ieftinirea componentelor bateriei este esențială pentru a produce o mașină mai ieftină. El a mai subliniat că planul Tesla este să ajungă la o producție de 20 de milioane de mașini pe an, adică la un nivel la care ar concura direct Toyota, Ggeneral Motors sau Volkswagen.

Un model și mai scump. Musk a profitat de ocazie se anunță și Tesla Model S Plaid, anunțe și care va fi un model de 139.990 dolari, un model de lux cu autonomie de 520 de mile, adică 830 de kilometri.