Apple domină iar topul celor mai vândute telefoane, dar sunt câteva vești bune și pentru Samsung. Doar două alte branduri fac parte din clasamentul top 15 telefoane după numărul de unități vândute în primele trei luni din 2023: Xiaomi și Huawei. Restul topului este format din telefoane Apple și Samsung. Un singur dispozitiv pliabil se află pe un onorabil loc 10 în clasament.

Top 15 telefoane după numărul de unități

Top 15 telefoane după vânzări

Pun la început chiar lista celor 15 terminale, iar mai jos discutăm despre studiu.

 1. iPhone 14 Pro Max
 2. iPhone 14 Pro
 3. iPhone 14
 4. iPhone 13
 5. Galaxy S23 Ultra
 6. iPhone 14 Plus
 7. Galaxy S23
 8. iPhone 12
 9. Galaxy S23+
 10. Galaxy Z Flip 4
 11. iPhone SE3
 12. Galaxy S22
 13. Xiaomi 13
 14. Huawei Mate 50
 15. Galaxy S21 FE

Cel mai recent raport al firmei de analiză Canalys plasează gama iPhone de la Apple pe primele locuri în topul celor mai vândute flagship-uri. Potrivit estimărilor lor, iPhone 14 Pro Max a fost cel mai bine vândut flagship, urmat de iPhone 14 Pro, iPhone 14 și iPhone 13.

Cam 31% din toate livrările între ianuarie și martie 2023 au fost de dispozitive premium care depășesc 500 de dolari. Acest segment special a crescut cu 4,7% față de anul trecut, depășind cu mult piața globală de smartphone-uri, care a scăzut cu 13,3% pe o bază anuală.

Datele au dezvăluit că cel mai bine vândut flagship Android pentru Q1 a fost Samsung Galaxy S23 Ultra. Top 15 este ocupat în principal de dispozitive Samsung și Apple.

Este de înțeles pentru că Google, de exemplu, vinde seria Pixel 7 în doar 17 țări. Oppo păstrează Find N2 mai ales în China, iar Honor încă încearcă să ajungă din urmă principalii rivali.

Analistul Canalys Nicole Peng a declarat la începutul acestei săptămâni că va mai dura ceva timp pentru ca vânzătorii să revină pe drumul cel bun și să înregistreze o creștere sănătoasă a livrărilor. Prognoza pentru 2023 este ca cererea să rămână slabă în contextul global, dar se speră că 2024 va aduce o revenire la creștere.

Mai contează și faptul că nu sunt prea multe noutăți. Ori actualizare de procesor, ori actualizare de camere foto. Nimic cu adevărat special față de generațiile anterioare. Iar acest trend al micro-actualizărilor pare că va continua și anii următori.

Terminalele pliabile au adus un suflu nou în industrie. Dar modelul pătrat de tip Fold este cam inutil, iar prețul este dublu față de un flagship, fără să ofere o performanță dublă. De-asta se vinde bine Flip, care este mai puțin dotat, dar este mai accesibil ca preț și modul nou de pliere este interesant.