Producătorul francez Wiko (un fel de Allview al lor) a anunțat lansarea unui model nou pe 27 decembrie. Telefonul prezentat în imagine nu este altul decât un Huawei Nova 9 SE 5G care a fost redenumit acum Wiko 5G. Aparent îl lansează în China, nu în Europa. Interesant de văzut ce se va întâmpla pe viitor.

Wiko 5G

Wiko 5G

Wiko 5G va fi primul dispozitiv lansat de acest brand în China, evenimentul este anunțat pe 27 decembrie 2022. Ba chiar și rulează sistemul de operare HarmonyOS al Huawei. Deci nu există nicio diferență față de un Huawei. Nova 9 SE a fost lansat oficial în China pe 20 aprilie 2022.

Primul poster oficial Wiko 5G confirmă că telefonul va aduce o cameră principală de 108 MP cu același design ca seria nova 9, alături de încărcare de 66 W și stocare de 256 GB. Wiko nu a dezvăluit alte detalii despre specificații pentru moment, dar ar trebui să obținem mai multe informații în zilele premergătoare evenimentului de lansare.

Huawei Nova 9 SE era un telefon accesibil, dotat cu cameră de 108 megapixeli. Telefonul arăta foarte bine și păstra stilul seriei Nova. Vine tot cu un Snapdragon, modelul 680G. Are patru Kryo 265 Gold și patru Kryo 265 Silver. În condițiile în care procesoarele moderne au nuclee Kryo 680. Practic sunt pe arhitectura ARM Cortex-A73 și A53, soluții mai vechi.

Bateria este de 4.000 de mAh, ceva mai mică decât telefoane normale la acest preț. Pe partea de camere se descurcă excelent. Însă trebuie să aveți răbdare cu camera. Datorită procesorului are un ușor lag.

Senzorul foto nu este comunicat explicit, dar pare să fie unul realizat de Samsung. Are dimensiunea de 1/1.52 inch și o deschidere f/1.9, plus tehnologia nona-binning (9-în-1) pixeli. Dacă nu este suficientă lumină, se pot uni pixelii pentru a crea unii de 2.4 microni, capabili să surprindă mai multă lumină. Ceilalți trei senzori sunt în continuare aceiași ca la Nova 9. Un senzor cu unghi ultra larg de 8 MP, macro de 2 MP și senzor de adâncime de 2 MP. Camera selfie este de 16 megapixeli.

Acuma, dilema este dacă o să-l cumpere cineva ca fiind Wiko? De ce nu se vinde sub brandul Huawei? Poate face compania profit aplicând această schemă? Desigur, niște calcule și-au făcut ei înainte.