Viavi Solutions este prezentă la IMWorld, am trecut azi pe-acolo și revin cu informații asap. Cei la Viavi sunt americani și sunt un furnizor de software şi servicii pentru testarea reţelelor de telecomunicaţii, având afaceri anuale de aproximativ un miliard de dolari.

Viavi Solutions a deschis anul acesta un centru de cercetare și dezvoltare la București, iar în plan au să angajeze ingineri și specialiști români. Acum au venit la IMWorld 2018 să își prezinte ultimele inovații și să recruteze ingineri români, au angajat anul acesta deja 50 și mai vor să coopteze cel puțin încă pe atâția, așa că, daca sunteti în domeniu, dați o fugă pe la ei cât mai ține târgul.

Firma americană a efectuat o cercetare amănunţită a ţărilor din regiune dar a preferat România atrasă de renumele şcolii de matematică şi de gradul ridicat de concentrare al talentelor din Bucureşti. Compania are 1.000 de angajaţi în Europa dintre care aproximativ 75% sunt ingineri. Viavi are în portofoliu şi soluţii destinate securităţii şi performanţei optice. Compania lucrează pentru mai mulţi operatori de telecom de pe piaţa locală şi are în plan ca odată cu expansiunea echipei de cercetare dezvoltare să-şi mărească şi baza de utilizatori.

(!) Cel mai ieftin smartphone decent la review (!) Apasă play 😉

Viavi are două linii de afaceri: partea de software și hardware. Reprezentanții companiei au spus că, din ceea ce văd în această zonă, multe dintre locurile de muncă existente pe piață în domeniul ingineriei sunt pentru servicii, dar ceea ce oferă Viavi este că angajații au ocazia să creeze produse. Fiecare echipă creată va avea un scop anume, unele dintre acestea vor avea proiecte care nu există în niciunul dintre biroule Viavi din lume. În prima jumătate a anului, vor transfera aici unele produse, iar în a doua jumătate își vor consolida locațiile.

Cu sediul central în San Jose, California, SUA, în inima Silicon Valley, istoria Viavi în domeniul activării de rețele și servicii datează încă de acum 100 de ani.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!