Waze va introduce la nivel global informațiile privind limtele de viteză și te va pisa la cap că “ai depășit viteza legală“. Este enervant la GPS, acum va veni și pe Waze. România este în primul grup de țări unde se lansează noua versiune. Sigur, vor fi unii care vor spune că așa este legal, mie mi se pare doar enervant.

Waze_Speed_Limits_Launch_Banner_Blue

Este adevărat că, presupunând că tu conduci de mult timp și nu ești foarte atent, poți încălca limita de viteză fără să-ți dai seama. Eu unul prefer să iau o pauză dacăa am obosit, în rest știu tot timpul cu ce viteză merg 🙂 Pe de altă parte, e la fel de adevărat că de la București la Arad sau Oradea respectând toate limitele cred că faci trei zile pe drum, unele fiind de 30-40kmph. E imposibil să nu treci peste limită, unele chiar sunt puse absolut alandala. Presupunând că ești atent și îți spune că ai depășit limita de viteză, tu imediat încetinești, atunci e ok, poți scăpa de amendă, dar de cele mai multe ori spunea asta exact unde știam că merg un pic peste, să recuperez întârzierea.

Apoi sunt zone unde eram în pădure, pe șosea, iar aplicația de navigație spunea că este oraș și limitare la 50kmph. Enervant.

Waze are utilitatea ei, cu trasee alternative acolo unde există și localizarea poliției pe hartă. Era suficient să ofere astea, chiar și marcarea gropilor este utilă. Aplicația are totuși o serie de opțiuni, poți dezactiva alerta, poți seta când să apară, de exemplu ar fi interesant de activat dacă este raportat un echipaj în zonă.

Încă mai folosesc și Google Maps, care ia acum informații din Waze, găsește trasee rapid, doar că ultima oară au băgat o voce enervantă și nu am găsit cum s-o schimb, că na, e Google Maps.