Windows 10 va fi lansat oficial pe 29 iulie, fiind confirmată teoria că Microsoft va prezenta platforma în vară și nu în octombrie cum o făcea înainte. Deocamdată rămân valabile cele șapte versiuni ale platformei despre care v-am scris deja.

Windows 10

 

Cei de la Microsoft spun în continuare că Windows 10 va fi oferit gratuit pentru toți utilizatorii, cu precizarea că prima va fi versiunea pentru PC și tablete, urmând ca Windows 10 Mobile să fie prezentat mai târziu. Conform Microsoft, utilizatorii vor începe să vadă o notificare legată de disponibilitatea Windows 10 și că vor putea completa un formular online pentru a rezerva actualizarea la Windows 10. Deocamdată mie nu mi-a apărut notificarea asta:

ads

Windows10_Laptop_AUX_Clock-01-500x281

Oficialii companiei nu au ratat ocazia să prezinte din nou o serie de avantaje ale platformei Windows 10, precum asistentul digital Cortana, browserul nou Microsoft Edge, acces la Office, dar și la Xbox Live, Windows Continuum pentru dispozitivele 2-în-1. Windows Hello este o soluție de autentificare biometrică, te lasă să faci log-in doar cu fața, zâmbind, fără altă parolă.