Microsoft a încheiat suportul oferit pentru Windows 7, iar sistemul de operare devine un risc, conform ESET.

Windows 7 a fost ales de mai mulți utilizatori Microsoft față de predecesorul său, Vista, atunci când a fost lansat pentru prima dată în octombrie 2009. Acest sistem de operare foarte popular a fost vândut în peste 630 de milioane de licențe și a introdus o serie largă de îmbunătățiri și un aspect nou. După mai bine de 10 ani de suport, Microsoft își retrage oficial sprijinul pentru sistemul acesta de operare, punând capăt astăzi Suportului Extins.

În decembrie 2019, Windows 7 deținea încă peste 26% din cota de piață Windows, o cifră care include milioane de utilizatori casnici. Asta înseamnă că dispozitivul dvs. devine mai vulnerabil. Microsoft nu va mai oferi suport Windows 7, ceea ce înseamnă că nu veți mai primi actualizări de securitate și nici nu veți mai primi asistență tehnică din partea serviciului Microsoft. Microsoft nu vă poate opri să utilizați Windows 7, puteți de aceea continua să navigați pe internet și să accesați e-mailul dvs., dar veți alege să faceți acest lucru expunându-vă unor viitoare riscuri.

Acum, puteți itera firește că utilizați cea mai recentă versiune a unei soluții de securitate de încredere. Salutăm obiceiurile dvs. corecte de securitate cibernetică, dar, din păcate, nu vă vor fi pe deplin utile dacă escrocii găsesc o vulnerabilitate critică în sistemul de operare. Dacă pot descoperi și exploata breșa de securitate ipotetică, pot instala tot felul de programe malware pe sistemele sensibile, provocând probleme și uneori daune insurmontabile.

Evoluția de la un sistem de operare vechi, care acum nu mai primește suport oficial, este doar un prim pas în direcția bună. Acum, dacă folosiți un sistem de operare recent, care primește suport, ar trebui să controlați în continuare aspectele de prevenție cerute de securitatea cibernetică. Niciodată să nu subestimați actualizarea sistemului de operare pe care îl folosiți, s-ar putea să vă salveze de amenințări precum infamul WannaCryptor, cunoscut și sub numele de WannaCry. Nu în ultimul rând, trebuie să aveți întotdeauna instalată o soluție de securitate de încredere, un aspect esențial, ce asigură efecte benefice pe termen lung în privința securizării existenței dvs. din lumea cibernetică.

 

Sursa: Blog ESET