Windows 8 se va lansa oficial pe 26 octombrie au anunțat azi oficialii Microsoft. Steven Sinofsky, președintele diviziei Windows la Microsoft a făcut acest anunț la o reuniune internă cu cei de la Vânzări, conform Windows Blog. Deja se discutase la evenimentul din Canada despre o posibilă lansare în octombrie. Lansarea include și cumpărarea de licențe noi, dar și opțiunile ieftine de upgrade anunțate de Microsoft. 

 

Windows 8 - 26 octombrie
Windows 8 – 26 octombrie

Zilele următoare o să pun Windows 8 – evident, preview-ul, să-mi dau cu părerea dacă fac mutarea oficial sau nu. Deocamdată mai testez.

Winodws 8

Windows 8 este un sistem de operare mai rapid decât Windows 7, adaptat complet la touchscreen. Interfața Metro importată de la Windows Phone arată excelent. Are versiuni x86 și pe ARM. De asemenea, va fi lansat cu tot cu magazin dedicat de aplicații, Windows Store.

Numele oficial pentru arhitectura x86, pe 64 de biți, rămâne Windows 8. Există o versiune Windows 8 Pro pentru PC-uri și tablete, x86, atât 32, cât și 64 de biți.
Windows 8 include un Windows Explorer mai bun, task manager mai bun, suport pentru mai multe monitoare, posibilitatea de a schimba rapid limba de utilizate (era disponibilă doar la Enterprise/Ultimate în W7).

Windows 8 Pro va include mai multe funcții avansate. De exemplu criptarea datelor, virtuzalizare, managementul computerului.

Windows RT este versiunea pentru ARM -cunoscut pînă acum ca Windows on ARM sau WOA. Este o singură ediție pentru PC-uri sau tablete ARM. Oficialii Microsoft spun că va reduce consumul de energie și astfel va crește autonomia echipamentelor mobile. Este optimizat pentru touch și include pachetul Office.

Anchetă contra Windows 8

Tot azi, Comisia Europeană a anunțat că va investiga Microsoft pentru că au fost plângeri că pe Windows 8 iar nu merg toate browserele. Microsoft spune că au fost doar erori tehnice. Dar europenii zic că au fost plângeri de la mai multe companii.