Nu am mai detaliat WWDC live aici pe blog, cum făceam altă dată. Poate o să fac live text la lansarea iPhone, dar cam atât. Oricum, ideile principale le găsiți mai jos.

WWDC 2022 – toate anunțurile

Le-am listat frumos să fie simplu de citit:

  1. Apple a anunțat noul procesor M2. La fel ca M1 original, noul M2 folosește siliciul personalizat ARM de la Apple.  Este construit pe un proces de 5 nm complet cu 20 de miliarde de tranzistori. Are cu 25% mai mult decât M1 original. Toate aceste tranzistoare ar trebui să sporească performanța, iar Apple promite un procesor cu 18% mai rapid și un GPU cu 35% mai rapid în interiorul M2, comparativ cu M1 original.
  2. Apple redesenează MacBook Air cu procesor M2. Avem refresh și pentru MacBook Air cu M2. Are un ecran mai mare, de 13.6 inch. De asemenea, include MagSafe pentru prima dată în ultimii ani, la fel ca MacBook Pro de 14 și 16 inch pe care Apple l-a lansat în toamna trecută. Are și două porturi Thunderbolt și o mufă pentru căști.  Apple promite 18 ore de viață a bateriei pentru MacBook Air. Noul Air are un mic notch, la fel ca MacBook Pro, include o cameră web 1080p despre care Apple spune că are o rezoluție de două ori mai mare și o performanță de două ori mai mare la lumină scăzută față de camera anterioară MacBook Air. MacBook Air este mai scump decât înainte. Începe de la 1.199 $, cu 200 de dolari mai mult decât modelul vechi.
  3. MacBook Pro actualizat de 13 inch cu noul cip M2. Doar actualizat cu noul procesor, are designul și alte caracteristici hardware identice cu modelul anterior. MacBook Pro de 13 inch va fi disponibil pentru comandă începând de luna viitoare, cu prețuri începând de la 1.299 $.
  4. Apple iOS 16 este aici. Prezentarea iOS 16 a durat mai mult de 40 de minute pe scena WWDC. Multe actualizări vizează Lockscreen. Indiferent dacă ați setat o fotografie sau wallpaper static sau oricare dintre noile imagini de fundal live, veți putea personaliza modul în care arată porțiunea de dată și oră. Fiecare element poate fi personalizat cu diferite fonturi, culori, nuanțe ale acelor culori și prin adăugarea de widget-uri. Veți putea personaliza ce widget-uri apar sub dată și oră. Notificările de pe ecranul de blocare sunt acum mai discrete.  Puteți merge mai departe cu fotografii folosind Photo Shuffle, care vă amestecă fotografiile.
  5. Evident, iPadOS 16 este aici. Cea mai recentă versiune a sistemului de operare al companiei centrat pe tablete are interfață multitasking reproiectată. Este denumită Stage Manager, face mai ușor să vezi ce aplicații sunt deschise și să comute între sarcini, în timp ce noile instrumente oferă utilizatorilor modalități de a jongla până la opt aplicații simultan și de a redimensiona ferestrele. iPadOS 16 are aceleași pictograme de aplicație reproiectate găsite în viitorul iOS 16, care, la rândul lor, se inspiră din pictogramele din macOS Monterey. Notificările au fost actualizate. Și alte noutăți.
  6. Apple a anunțat macOS Ventura. Noul sistem de operare, macOS Ventura, include un nou instrument Stage Manager și actualizări pentru Spotlight, Mail, Safari. Activat din Centrul de control, utilitarul va organiza automat aplicațiile deschise pe partea laterală a ecranului, în timp ce o va centra pe cea la care lucrați. De asemenea, utilizatorii pot trage pictogramele de pe desktop în pictogramele aplicației marginalizate pentru a le importa rapid.
  7.  Nouă generație CarPlay. Îmbină mai profund funcționalitatea dintre sistemul de infotainment și iPhone. Potrivit companiei, acest CarPlay evoluat va furniza conținut și informații pe mai multe ecrane din interiorul vehiculului. Veți putea să controlați sistemele din cabină, cum ar fi radioul și clima direct prin intermediul CarPlay. Poate înlocui chiar și afișajele grupului de instrumente setate din fabrică cu propria sa interfață de utilizare, astfel încât să puteți citi indicatorul de combustibil. De asemenea, utilizatorii își vor putea personaliza ecranele cu o varietate de widget-uri, skinuri și aplicații.
  8. cam târziu: Freeform. O aplicație de colaborare online pe o tablă interactivă.