Xiaomi 13 Ultra a fost lansat deja în China. El astăzi a fost prezentat comercial în Hong Kong, iar evenimentul european este programat pe 12 iunie. Pare să fie unul dintre cele mai dotate telefoane din punct de vedere foto. Abia aștept să vină la test.

Xiaomi 13 Ultra

Xiaomi 13 Ultra – lansarea europeană

După cum era de așteptat, compania a lansat astăzi Xiaomi 13 Ultra în Hong Kong, marcând prima lansare internațională a dispozitivului de la anunțul său în China în aprilie. Xiaomi 13 Ultra este disponibil în culorile negru și măsliniu într-o singură variantă de 12/512 GB pentru 8.999 HKD (1.148 USD prin conversie). Precomenzile încep mâine, 8 iunie, în timp ce vânzările deschise vor începe pe 13 iunie.

Xiaomi a dezvăluit că va aduce 13 Ultra pe piețele europene pe 12 iunie. Canalele oficiale ale Xiaomi din Germania, Franța, Spania și Italia au confirmat că flagship-ul urmează să fie lansat pe 12 iunie. Pe baza zvonurilor anterioare, Xiaomi 13 Ultra ar trebui să ajungă cu un preț în jurul a 1.299 de euro.

Ce știam despre Xiaomi 13 Ultra

Xiaomi 13 Ultra a fost prezentat oficial. Este primul smartphone dedicat pasionaților de fotografie care are acum patru senzori de 50 de megapixeli pe spate.

Senzorul principal este modulul vedetă, de 1 inch, care a mai fost pe câteva telefoane emblematice. Senzorul Sony IMX989 este foarte lăudat. Celelalte trei camere au senzori Sony IMX858, tot de 50MP, dar nu atât de mari. Modelul are cameră ultrawide, telefoto normal 3.2x, dar și periscop de 5x. Camera ultrawide are și funcție de Macro. Lentilele sunt realizate de Leica pentru a oferi imagini mai bune. De asemenea, au și algoritmi speciali de fotografie. Camera de selfie este tot cea de 32 de megapixeli.

Terminalul este motorizat de Snapdragon 8 Gen 2. Ar putea avea versiuni cu 12/16GB RAM și stocare de 256/512GB sau chiar 1TB, nu este clar acum care vin aici. Ecranul este același de la Xiaomi 13 Pro, dar are acum luminozitatea maximă de 2600 nits, depășind orice concurent. Telefonul are rating IP 68 și este protejat de sticlă Gorilla Glass Victus.

Bateria este de 5.000 mAh și are încărcare rapidă pe fir cu 90W și wireless cu 50W. Durata de viață a bateriei și încărcarea vor fi monitorizate de cipurile personalizate Xiaomi Surge P2 și Surge G1. Pe spate au o imitație de piele, care este și tratată antibacterian. Sunt trei culori: alb, negru și un verde militar.

Ce ziceți, ați da vreo 7.000 de lei pe el?