Xiaomi 14 Ultra a fost reconfirmat din mai multe surse pentru lansarea pe 25 februarie. O să fiu la eveniment și vă scriu în detaliu. Modelul flagship pare să fie primul concurent real pentru Galaxy S24 Ultra, atingând cam toate capitolele la care este lăudat modelul Samsung.

Xiaomi 14 Ultra

Ultimele dezvăluiri privind Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi 14 Ultra este practic o revizuire atentă a modelului său predecesor, Xiaomi 13 Ultra. Este îmbunătățit în multe detalii mici. Pe spate există un modul gigantic de cameră, a cărui margine este acum proiectată să amintească și mai mult de inelul de focalizare al unei camere clasice cu un design ușor diferit.

modul foto Xiaomi 14 Ultra
Sursa: WinFuture

Terminalul va avea chiar și variantă din titan. Dar nu pare că va fi disponibilă peste tot în Europa. Primele vor fi lansate modelele alb și negru, care au cadrul din aluminiu.

Noul model este complet plat. Marginile sunt plate ca la iPhone (da, ca la Galaxy S24). De asemenea, noutatea este că Xiaomi a utilizat un display complet plat, ale cărui margini nu mai sunt curbate înapoi pe laterale.

Ecranul AMOLED de 6,73 inch are refresh la până la 120 Hz și rezoluție de 3200×1440 pixeli. Vine cu suport pentru HDR10+ și o luminozitate maximă de până la 3000 de nits.

Alte dotări tehnice

Energia este furnizată de o baterie nouă, mai mare, de 5300 mAh. Este bine că poate fi încărcată rapid cu până la 90 de wați prin cablu și până la 50 de wați fără fir. Caracteristicile suplimentare includ WiFi 7, Bluetooth 5.4, două sloturi NanoSIM, NFC și un cititor optic de amprentă integrat sub suprafața afișajului. Nu există slot pentru card MicroSD.

Cu puțin sub 220 de grame, Xiaomi 14 Ultra este relativ ușor, în ciuda dimensiunii și caracteristicilor sale. Grosimea dispozitivului nu va fi tocmai subțire la 9,2 milimetri plus denivelarea camerei. Cu o certificare IP68, Xiaomi 14 Ultra va fi considerat impermeabil și rezistent la praf.

Xiaomi 14 Ultra va înlocui în Europa modelul Xiaomi 14 Pro lansat în China.

Xiaomi 14 Ultra este motorizat de Snapdragon 8 Gen 3. Conform Geekbench, va include 16 GB RAM la bord. Ar putea exista și mai multe configurații. În China se discută despre varianta de bază cu 12 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare. Dar și variante cu 16 GB RAM și 512 GB spațiu de stocare, precum și 16 GB RAM și 1 TB spațiu de stocare. Smartphone-ul va fi livrat cu sistemul de operare Android 14 preinstalat.

Camere foto și preț

Este genul de telefon care are un sistem de cameră quad spate (patru senzori). Cel principal de 50 de megapixeli aduce deschidere variabilă, apoi ultrawide de 50 MP, 3,2x teleobiectiv tot de 50 MP, plus periscop 5x de 50 MP. Camera selfie este de 32 MP. Telefonul are rating IP68 pentru rezistență la praf și apă și o baterie de 5.300 mAh cu suport pentru încărcare cu fir de 90 W.

Pe scurt, este singurul flagship care adresează toate elementele lui Galaxy S24 Ultra, astfel încât devine practic singura alternativă reală.

Sursele au dezvăluit și la ce prețuri va fi disponibil Xiaomi 14 Ultra: 1.499 de euro pentru modelul cu 16/512GB. Deci până și prețul este similar.