Am văzut știrea prin feed, nu a preluat-o nimeni. Xiaomi a dus încărcarea rapidă la 210W. Deci aproape dublu față de ce oferă în prezent. Până acum doar realme veniseră cu un telefon care are 150W. Restul lumii pare să fie depășită complet.

Xiaomi  210W

Încărcare rapidă cu 210W

Vești bune pentru fanii telefoanelor care se încarcă rapid: Xiaomi are un nou record. Ar fi cel mai puternic și mai rapid din lume când va ajunge pe piață. În prezent, recordul aparține brandului iQOO, o companie chineză care promite încărcare rapidă de 200 W. Xiaomi își propune să-l depășească acum cu 210W.

Xiaomi a efectuat o serie de teste, dar nu oferă în prezent o încărcare de 200 W pe piața globală. Folosind această tehnologie de încărcare, un smartphone a trecut complet de la 0 la 100 în aproximativ 8 minute.

Tehnologia de încărcare rapidă 210W a primit deja o certificare oficială. Este foarte posibil să fi depășit deja bariera de 8 minute, sau poate doar au vrut să bată recordul iQoo.

Având în vedere că acest adaptor a fost deja certificat, înseamnă practic că este gata de vânzarea comercială. Probabil că Xiaomi plănuiește să-l folosească în curând și să îl includă pe unul dintre dispozitivele sale viitoare. Aproape sigur va fi pe generația flagship următoare.

Deci, ce dispozitiv poate include o astfel de încărcare? Poate Xiaomi 13 ? Se așteaptă ca Xiaomi să-și prezinte flagship-urile Xiaomi 13 (în China) chiar la sfârșitul acestui an, așa că… este posibil. Va trebui doar să așteptăm și să vedem. Deocamdată, putem doar ghici.

Xiaomi a demonstrat încărcarea rapidă cu fir de 200 W în 2021. A folosit o versiune personalizată a Xiaomi Mi 11 Pro pentru a face asta. Această variantă nu a fost niciodată pusă în vânzare.

Se pare însă că lansarea ar putea fi prea târziu. OPPO a demonstrat deja încărcarea cu 240 W. Din păcate nici asta nu este lansată comercial, este încă în dezvoltare. Să vedem ce surprize mai apar anul viitor.