Xiaomi va lansa pe 28 februarie, posibil chiar la MWC, un nou procesor realizat in-house, cu nume de cod Pinecone. Xiaomi Pinecone va permite companiei să ofere propriul procesor așa cum o face Apple sau Huawei, fără a mai depinde de Qualcomm sau Mediatek pentru componente.

Telefonul din imagine, Xiaomi Mi 5C ar putea fi primul care vine cu procesor Pinecone. Primele informații arată că este un procesor octa-core și că frecvența de top este 2.2GHz. Telefonul are 3GB de RAM și 64GB pentru stocare internă. Va fi destul de important scorul din primele teste, pentru a vedea cât de bine stă noul procesor în competiția cu principalii rivali. Deocamdată la vârf se luptă Snapdragon 835, următorul Exynos 9 și Huawei Kirin 960.

Alte voci spun că Xiaomi Pinecone va fi pentru piața chineză și nu va avea un impact la nivel global. Un specialist a explicat că Pinecone Electronics este o companie realizată de Xiaomi în parteneriat cu producătorul de chipuri Leadcore, care a lucrat în ultimii 2 ani la un design nou pentru procesoarele dedicate terminalelor smartphone.