YouTube ar putea lansa un canal oficial de cumpărături în Coreea de Sud, scrie Yonhap. Compania va testa sphopping live după modelul teleshopping la sfârșitul acestei luni. Este un test realiat pentru prima dată în lume, au declarat miercuri persoane familiare cu situația.

Youtube teleshopping
Sursa foto: https://ro.depositphotos.com/

Canal de YouTube pentru shopping

Noul canal, care se va deschide pe 30 iunie, va oferi companiilor o platformă de comerț live și intenționează să transmită în direct conținut de cumpărături cu aproximativ 30 de mărci la lansare, potrivit oamenilor. Este pentru prima dată când YouTube deschide un canal oficial de cumpărături în orice țară din lume.

„YouTube se angajează să creeze o experiență de cumpărături captivantă, informativă și distractivă pentru toți utilizatorii, inclusiv în Coreea. Pentru a face acest lucru, este posibil să experimentăm din când în când cu o varietate de funcții de cumpărături YouTube, în timp ce continuăm să muncim din greu pentru a optimiza și livra cea mai bună experiență pentru utilizatorii noștri”, a declarat un oficial YouTube pentru agenția de știri Yonhap, fără a oferi detalii.

Anul trecut, YouTube a lansat o nouă zonă de cumpărături în secțiunea Explorare, permițând creatorilor eligibili să eticheteze produse în fluxurile lor live sau să listeze produse sub videoclipurile lor, iar spectatorilor să cumpere acele produse.

În timpul discuției Alphabet privind veniturile din al patrulea trimestru din 2022, Philipp Schindler, directorul de afaceri al companiei, a declarat că Alphabet se va concentra pe a face YouTube mai „accesibil la cumpărături”, ca parte a eforturilor de a încuraja mai mulți creatori. Asta va va duce la realizarea de mai mult conținut și va atrage spectatori. În cele din urmă vor genera mai multe oportunități pentru agenții de publicitate. Alphabet este compania-mamă a Google și YouTube.

„Este încă în curs de dezvoltare, dar vedem mult potențial și le facem mai ușor pentru oameni să cumpere de la creatorii, mărcile și conținutul pe care îi iubesc”, a spus Schindler.