Evenimentul Apple a confirmat practic lansarea iPhone SE, un smartphone cât 5S, dar cu dotările 6S, o combinație. “Cel mai puternic smartphone compact”, au spus oficialii Apple.

iphone 5 se

iPhone SE – oficial

iPhone SE este confirmat oficial. Anul trecut s-au vândut 30 de milioane de iPhone-uri cu ecran de 4 inch. Utilizatorii vor un dispozitiv compact. Pentru unii este prima experiență cu iOS și aleg modelul cel mai compact. Pe piețele în curs de dezvoltare este un telefon foarte popular.

Detalii tehnice:
– ecran 4″ (1136×640 pixeli)
– procesor Apple A9, dual-core 1.84 GHz
– GPU PowerVR GT7600
– 1GB de RAM
– 16 sau 64GB de stocare
– camera foto 12 MP, f/2.2, 29mm
– frontala 1.2 MP
– sistem de operare iOS 9.3
– baterie 1642 mAh
– preț – 399$ pentru 16GB, 499$ pentru 64GB

Este cel mai puternic smartphone de 4 inch disponibil, este mai rapid decât iPhone 5S și are co-procesorul de mișcare și alte tehnologii noi. Camera foto integrată este de 12 megapixeli, iSight, cu noul procesor de imagine de la 6S. Se pot combina fotografiile în imagini de mare rezoluție. Pentru poze selfie pe lumină slabă poți lumina cu ecranul pentru fotografii mai reușite. Sunt mai multe benzi 4G și tehnologii precum Volte sau WiFi Calling. Suportă Apple Pay, are NFC și toate tehnologiile.

iPhone SE va costa 399 dolari, iar modelul de 64GB la 499.
iOS 9 este pe 80% din terminalele Apple active la ora actuală. Acum versiunea 9.3 este cea mai nouă. Revin cu alte detalii mai târziu…

ipad pro 97

Noul iPad Pro 9.7

Apple a confirmat oficial și zvonul legat de lansarea unui iPad Pro de 9.7 inch. Nu a fost să fie un nou iPad Air, ci s-a mers pe varianta Pro, cu suport pentru stylusul Apple Pencil. Are dotările tehnice ale lui iPad Pro de 12 inch, dar cu ecranul pe formatul clasic al iPad, diagonală de 9.7 inch.

Există de asemenea husă cu tastatură, devine iar un puteric concurent pentru laptopuri și alte dispozitive mobile. Ecranul are contrast mai puternic, este mai luminos, anti-reflexiv. Procesorul este Apple A9X, tehnologiile noi WiFi și versiune LTE. Sunt versiuni de 32GB, 128GB și 256GB. Și ăsta poate fi luat pe culoarea roz.

Prețul pentru versiunea de bază este 599 dolari, pentru stocare mai mare plătești 749 dolari sau chiar 899 dolari. Versiunile cu modem 4G integrat, versiunea de bază este de 729 dolari, 879 dolari la 128GB și 1029 dolari pentru 256 GB.

Au pus și camera foto de 12 megapixeli, vine cu iOS 9.3.

Apple Watch & TV

Ceasul a fost primul produs prezentat luni seară dar nu avem un model nou. Tim Cook spune că este cel mai bine vândut ceas smart din lume. La eveniment au lansat doar curele noi, din piele, plastic, nylon și altele asemenea. Culori diferite, să fie ușor de asortat. Ceasul are discount, 299 dolari este ediția de bază. Nimic nou ca produs.

Apple TV are vânzări bune, practic au fost cele mai mari vânzări din istorie după lansarea noului model. Acum sunt 5.000 de aplicații disponibile pentru TV, HBO Now și altele asmenea. Oamenii utilizează Siri pentru a căuta conținut video, au fost adăugate biblioteci de conținut. Poți cere Siri să caute aplicațiile necesare și multe altele. Va fi o actualizare gratuită pentru Apple TV.

tim cook apple

Prezentările Apple: CSR, sănătate

Tim Cook este pe scenă. Vorbește despre cei 1 miliard de utilizatori iPhone și începe prezentarea cu diputa cu guvernul privind accesul la terminale.
Apple are o responsabilitate față de utilizatori să le protejeze datele personale, spune Tim Cook. Urmează o prezentare privind modul în care Apple protejează mediul și planeta, momentul CSR. Sursele de energie folosesc 70% energie regenerabilă, iar hârtia pentru ambalaje este reciclată. Reciclează și reutilizează materiale din telefoanele returnate, care nu mai sunt folosite. Multe sunt refolosite, zic ei. Au tot felul de inițiative de acest gen.

Trec printr-o prezentare cu partea de sănătate, detectarea autismului cu ajutorul unor aplicații și camere video atașate, studiind modul de reacție al copiilor. De asemenea, utilizarea Apple Watch pentru a detecta crizele bolnavilor și alte informații relevente pentru doctori. Lansează Apple CareKit pentru dezvoltarea de aplicații pentru Sănătate, prima apicație este pentru Parkinson, realizată în colaborare cu șase institute de cercetare, care vor avea acces la aplicație și vor folosi datele pentru cercetare.

 

Ce scriam înainte de eveniment

Pe la 7 seara, ne revedem pe blog pentru evenimentul oficial Apple, lansarea iPhone 5SE, iPad Pro de 9.7 inch și noul Watch 2. Asta dacă se confirmă toate zvonurile de pe Internet. Dacă nu va fi așa, cu siguranță vom descoperi alte noutăți.
lansarea apple iphone 5se

Evenimentul Apple va fi transmis online aici. Aveți nevoie de Mac, iPhone, iPad sau chiar Safari pe Windows, dar e neapărat să fie produs Apple pentru a putea urmări transmisia. De asemenea, o să fie live text pe câteva bloguri tech.