Mark Zuckerberg a câștigat în 2017 mai mulți bani decât toți ceilalți antreprenori IT, pînă la anul o să-i depășească pe Jeff Bezos sau Bill Gates, dacă trendul se menține. Ați văzut zilele trecute știrile cu șeful Amazon care l-a depășit Bill Gates și a devenit numărul unu. Dar a durat numai o zi, iar clasamentul s-a schimbat iar.

Credit foto: © Frédéric Legrand

Conform Time, fondatorul Amazon a câștigat anul acesta circa 21 de miliarde de dolari, de-aia ajunsese la o avere de peste 90 de miliarde de dolari și l-a depășit în clasament pe Bill Gates. Însă fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a câștigat în 2017 circa 23 de miliarde de dolari și are acum o avere cifrată pe la 73 de miliarde de dolari.

Problemele Amazon au oprit creșterea, iar acum averea lui Bezos a crescut cu “doar” 19 miliarde de dolari și are circa 85 de miliarde de dolari, revenit pe locul doi, sub Bill Gates. Cred că averea lui Bill Gates, deși este cea mai mare din lume în ultimii ani, crește cel mai greu.

Time spune că Mark Zuckerberg a câștigat 1 miliard de dolari într-o singură zi și mai are nevoie de câteva evoluții pozitive similare pentru a depăși diferența de 2-3 miliarde $ față de Bezos. Informațiile sunt preluat de pe Bloomberg, unde aflăm că Mark este pe locul cinci acum și că în topul miliardarilor este fondatorul Zara, Amancio Ortega.

Dacă vă uitați la datele de acolo, sunt peste 10 miliardari care au câștigat anul ăsta peste 10 miliarde de dolari și noi vorbim despre crize economice, recesiuni și alte probleme. Mai tare decât fondatorii companiilor mi se pare președintele LVMH, Bernard Arnault, care a ajuns la 55 de miliarde și a câștigat 15 miliarde de dolari anul acesta, ajungând pe locul 7 mondial.

Mark Zuckerberg își continuă deocmadată ascensiunea și turul prin Statele Unite. Unii spun că va candida la președinția SUA din partea Partidului Democrat. El a negat de câteva ori, dar există multe dovezi că ar putea face asta. Plus că ăștia sunt disperați că nu scapă de Trump.