Da, generația 14 a terminalului Apple va avea ecran fără notch. Acum, cele mai reente zvonuri spun însă că vor avea două găuri, una rotundă și una ovală pentru Face ID. Iar ecranele vor avea rată de refresh 120 Hz.

iphone 14 render

Conceptul de ecran este realizat de MacRumors pe baza zvonurilor.

Ecrane cu rata de refresh mare

La început, zvonurile spuneau că doar modelele Pro vor aduce 120Hz. Însă, pe măsură ce a evoluat acest zvon, analiștii s-au declarat convinși că și modelele ieftine vor adopta această tehnologie.

Zvonurile spun că chiar și modelele entry-level din seria iPhone 14 va avea un afișaj ProMotion de 120 Hz, un upgrade notabil pentru iPhone 13 și iPhone 13 mini. Ar putea avea și 6 GB de RAM, fără o creștere la 8 GB pentru iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. Următoarele iPhone-uri „Pro” de la Apple ar putea primi totuși configurații de stocare îmbunătățite.

La generația 13, Apple a separat modelele Pro de cele ieftine prin trei tehnologii: camerele foto, ecrane și RAM. Totuși, analiștii cred că de anul viitor toate modelele vor avea ecrane cu 120Hz. Toate modelele vor avea 6GB de RAM. Diferența la Pro se va face cu camere foto mai multe, iar stocarea de bază va fi de 256GB, cred analiștii.

Într-o notă de cercetare pentru Haitong International Securities, analistul Jeff Pu a susținut că toate modelele iPhone 14 vor avea o stocare de la 64GB pentru a fi mai accesibile. Iar modelele Pro vor avea varianta de bază de 256 GB. Tot el a susținut că toate modelele iPhone 14 vor avea ecrane ProMotion, în comparație cu doar modelele Pro în prezent.

În conformitate cu analistul Ming-Chi Kuo și firma taiwaneză de cercetare TrendForce, Jeff Pu se așteaptă ca modelele iPhone 14 Pro să fie echipate cu o cameră principală îmbunătățită de 48 de megapixeli.

Totuși, acest analist are un istoric mai puțin confirmat în raport cu zvonurile Apple. Cel mai recunoscut analist care a prezis exact mișcările companiei americane este Ming-Chi Kuo.