Huawei P30 Lite, unul dintre cele mai așteptate modele mid-range de anul acesta, este disponibil oficial în România de astăzi. Oficial un preț recomandat de 1.699 lei. Atuul principal rămâne camera de 48 de megapixeli.

Huawei P30 lite

Huawei P30 Lite

Huawei anunță disponibilitatea pe piața din România a celui mai recent smartphone al companiei, P30 lite, terminal dotat cu o cameră triplă asistată de inteligența artificială. Combinând un design modern cu tehnologii proprii dezvoltate de Huawei, cel mai nou mid-range are camera foto cu senzor de 48 de megapixeli, are cameră foto ultra-wide, zoom optic 2x, senzor de adâncime, iar procesarea integrează funcții bazate pe inteligența artificială (AI). Camera ultra-wide are un unghi de 120 de grade pentru fotografii de peisaj interesante.

Huawei P30 lite are chipsetul Kirin 710 de la Mate 20 Lite, cu sistemul de operare Android 9 Pie și interfața EMUI 9.0.1. Dispune de stocare internă de 128GB, versiuni cu 4 sau 6 GB RAM, slot de carduri microSD, baterie de 3.340 mAh.

La fel ca și celelalte dispozitive ale companiei, Huawei P30 lite continuă o linite de design modernă. Huawei a adoptat procese de fabricație de ultimă generație pentru noul smartphone, este disponibil în trei culori: Midnight Black, Pearl White și Peacock Blue. Modelele au o peliculă luminoasă care accentuează partea din spate. Sunt două tipuri de pelicule, una cu un finisaj în degrade, peste care este așezată peliculă tratată cu laser.

Huawei P30 lite are un ecran aproape complet, cu camera selfie într-un notch central (teardrop), ei numesc poziția “Dewdrop”. Are diagonala de 6.15 inch, cu un raport ecran-corp de 84,1%. Camera de pe acest model permite realizarea de filmulețe slow-motion la viteze foarte reduse, prin care mișcarea este încetinită de 16 ori pentru a evidenția complexitatea obiectelor aflate în mișcare. Unitatea de procesare grafică (GPU) cu funcția Turbo a fost mai departe îmbunătățită pentru a permite și mai multe jocuri.
Huawei P30 lite este disponibil în România în culorile: Midnight Black, Pearl White și Peacock Blue, la un preț recomandat de 1.699 lei.