Forum Alte întrebări Ce este Dropbox?

Etichetat: ,

 • Acest subiect are 4 răspunsuri, o opinie și a fost actualizat ultima dată acum 7 ani, 5 luni de claudia.
Vizualizare 5 articole - 1 la 5 (din 5 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #142971
  Dan Dragomir
  Keymaster

   Ce este Dropbox? – un serviciu online care permite stocarea fișierelor în sistem de Cloud Computing. Poți urca acolo documente, poze, prezentări, filme, muzică și apoi le poți împărtăși cu prietenii. Sau le poți ține pe Dropbox ca să nu mai cari un HDD suplimentar după tine. Sau să nu pierzi datele atunci când HDD-ul curent se defectează.

   Istoria Dropbox

   Povestea Dropbox este tipică pentru start-up-urile americane și poate fi dată exemplu oricui. Este un serviciu creat de un student de la MIT (Massachusetts Institute of Technology), care își pierdea constant USB stick-urile, iar apoi i-a venit ideea să pună fișierele online. Doar că înainte de Dropbox era foarte greu să ai fișierele mari online. Existau servicii, dar fișierele se transferau greu, iar dacă apărea vreo problemă de conexiune trebuia să o iei de la capăt. A început să lucreze la ceva personal, iar apoi i-a venit ideea că și alții ar vrea așa ceva. Prin 2007 a pus la punct Dropbox, care devine companie oficială în 2008. Iar apoi toată lumea a făcut astfel de servicii, de la Microsoft, Google și pînă la o mulțime de companii mai mici.

   Dropbox oferă acum 2GB de stocare online complet gratuit, iar dacă vrei mai mult spațiu, pentru fișierele mai mari, poți apela la 1TB (1000GB) pentru 9,99 euro pe lună sau spațiu nelimitat dacă ai nevoie pentru 12 euro pe lună. Există și servicii pentru companii, care presupun mai multă securitate și alte asemenea funcții.

   Compania este evaluată la zeci de miliarde de dolari și a atras în industrie mulți concurenți, precum Box.com, Google Drive, iCloud sau OneDrive. Au existat tentative de astfel de servicii și pe piața locală, dar pare că au eșuat.

   Dropbox este ok, dar Google Drive oferă 15GB gratuit, iar Microsoft are oferte unde licența de Windows de pe laptop îți aduce și 1TB de spațiu pe OneDrive. Așa că devine tot mai greu să folosești Dropbox dacă nu ai făcut-o deja.

   Ce este Dropbox?

   #164101
   Adrian A.

    Si eu folosesc Dropbox de multisor. De prin 2010 cred. Este excelent ca raspuns la modificari, ca performante de transfer, si fata de alte servicii de aceelasi gen, inca nu mi-a facut probleme. Google drive a refuzat sa se instaleze pe cateva computere, SugarSync e cam „ciudat” la sincronizare, Box-ul sau altele iti ofera spatiul gratuit dar toate fisierele sterse se mentin in interiorul „quotei” si iti mananca spatiul, si tot felul de alte inconveniente. Cred ca Dropboxul e cel mai bun serviciu, in ciuda spatiului restrans. La urma urmei, e pentru documente importante, nu pentru filme si muzica, asa ca… greu poti „umple” cei 2 GB cu word, excel, pdf , txt si alte chestii de gen. Si cateva sute de poze f importante au loc, iar restul le poti stoca pe CD/DVD… la urma urmei, chit ca nu mai e la moda..

    #166798
    Adi

     Este excelent, il folosesc si eu si este foarte util.

     #168032
     Dan Dragomir
     Keymaster

      Dropbox este mai rapid decat OneDrive sau Google Drive. Testat si verificat si de mine.

      #194278
      claudia

       Stie careva cum ma pot loga din nou pe site daca nu mai am numarul de telefon pentru transmiterea codului de la ei?Am incercat si merge codul pe telefon dar eu nu il mai am.

      Vizualizare 5 articole - 1 la 5 (din 5 în total)
      • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

      Forum Alte întrebări Ce este Dropbox?