Forum Alte întrebări Ce înseamnă selfie

Etichetat: 

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #89757
  Dan Dragomir
  Keymaster

   Ce inseamna selfie? Un cuvânt din limba engleză, transformat acum din cauza internetului și a tehnologiei (Wikipedia).
   Un selfie este o fotografie autoportret, de obicei făcută cu un aparat de fotografiat digital (săpunieră) sau telefon cu cameră (ori smartphone).

   Aceste poze selfie sunt deseori partajate pe cele mai populare rețele sociale, cum ar fi Instagram, Snapchat, și Tumblr. Ele sunt și pe Facebook mai mult decât ar trebui… Dar unii oameni așa știu să-și exprime personalitatea. Să se dea mari, am putea zice.

   selfie 1

   Sursa foto: Google

   Cele mai noi terminale smartphone au nu doar camere de mare rezoluție pe ecran – ca să te vezi când faci poza, dar au și aplicații software speciale, pentru a adăuga efecte fotografiilor 🙂

   Selfie – istorie

   Robert Cornelius, un pionier american în fotografie, a produs un dagherotip cu el însuși în 1839, care este una dintre primele fotografii proprii făcute de o persoană. Nici el nu stia ce inseamna selfie.

   dagherotip

   Abia pe la 1900, aparatul de fotografiat portabil cu cutie Kodak Brownie a dus la răspândirea tehnicii de auto-portret. Deși se făceau poze selfie dintotdeauna, ele au devenit un fenomen mondial abia după ce Facebook sau Instagram au devenit populare. Acum se practică mult super-selfie, poza de grup – autoportret.

   Cea mai veche utilizare a cuvântului selfie este din 2002. ar fi apărut prima dată într-un forum de internet australian (conform ABC online).

    

  Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

  Forum Alte întrebări Ce înseamnă selfie