Forum Alte întrebări Ce înseamnă wearables

Tagged: ,

Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #84815
  Dan Dragomir
  Keymaster
  ads

  Wearables – portabile – reprezintă o nouă categorie de produse “smart” inventate de companiile din electronice, electrocasnice și tehnologie / online. Sunt ceasuri inteligente – Smart Watch – ochelari inteligenți – Smart Glass – dar și alte accesorii care preiau funcții smart, au procesor, memorie internă și tehnologie avansată.

  Există de mult timp tehnologie ușor de purtat, dar viziunea actuală are în vedere integrarea tehnologiei în viața de zi cu zi, practic să facem tehnologia omniprezentă și să interacționăm cu orice obiect. Ideile sunt desprinse din filmele SF precum Star Trek sau Star Wars, dar s-au impus tot mai mult în viața de zi cu zi odată cu revoluția Apple.

  Ceasul cu calculator, introdus în anii 1980, a fost una din ideile originale din zona companiilor de electronice. Au fost și ceasuri cu televizor, cu ecran LCD, cu funcții fitness. Nu au prea prins, dar au existat.

  Apple a inițiat revoluția gadgeturilor inteligente, cu iPod, apoi iPhone și iPad. Se zvonește de câțiva ani că Apple va face un Smart Watch. Încă nu a devenit realitate. Dar zvonul a adus o isterie wearables la nivel global.

  Anul trecut, la nivel global s-au vândut 2 milioane de ceasuri inteligente. Ochelarii Google stârnesc emoții peste tot în lume. Analiștii pariază mult pe wearables. Dar încă nu știm dacă vor avea succes comercial sau vor rămâne o nișă.

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Forum Alte întrebări Ce înseamnă wearables