Forum Alte întrebări Internet speed test: unde poți face un test de viteză cât mai precis

Etichetat: 

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #194388
  Dan Dragomir
  Keymaster

   Surse pentru Internet speed test (RDS speed test, UPC speed test, Romtelecom test viteză): unde poți face un test de viteză cât mai precis. Am adunat la un loc diverse site-uri și aplicații care permit testarea conexiunii la Internet. Nu contează care este furnizorul tău de internet, aici poți testa viteza de Internet fără probleme. Am adunat mai multe site-uri specialziate în asta.

   Dacă cunoașteți și alte site-uri speed test pentru Internet, să-mi spuneți în comentarii la articol.

   Speed Test: RDS, UPC, Romtelecom

   Cel mai cunoscut test viteză de Internet speed test este SpeedTest.Net de la OOkla. Ei au și aplicațiile de testare pentru Android și iOs, folosite cel mai des pe tabletă și pe smartphone. Datele sunt aproximativ corecte și puteți selecta serverele pe care să faceți teste – cel mai apropiat server, cel mai rapid, teste din US dacă vă pregătiți pentru gaming și așa mai departe.

   Un test bun, care este găzduit în România și realizat de români este Netograf al ANCOM. Trebuie doar să selectezi și ce provider ai, nu se chinuie să afle automat. Dar mie mi-a arătat informații destul de corecte și am repetat testele de câteva ori, da, este un test de Internet speed foarte ok.

   speed test rds test viteza UPC

   Dacă vreți un test de viteză în România și utilizați RCS & RDS Fiberlink, atunci puteți testa viteza voastră pe site-ul lor. Este tot o versiune de test Internet bazată pe scriptul OOkla, dar adapată pentru a testa RDS. Mie RDS speed test mi-a arătat informații relativ similare cu testul Netograf. Pentru cele externe însă, serviciul merge relativ mai slab.

   Am mai găsit și alt site. Un serviciu de Internet speed test indepdendent. Este bazat pe tehnologie HTML5, nu pe Flash, și merge mai rapid pe sistemele de ultimă generație. Din păcate nu poți testa cu servere din România, dar poți să vezi viteza de Internet în puncte cheie precum Frankfurt, Amsterdam, Lonra, Paris, dar și în America de Nord, de Sud, Canada, Asia sau Australia. Depinde ce jocuri video joci sau ce streaming vrei să faci, testează cu un server din zona aia.

   Test de viteză

   Un Internet Speed Test este serviciul care îți permite măsurarea vitezei tale de conexiune la internet, confom komparatorul. Acesta, pe lângă faptul că te ajută să cunoști viteza reală de navigare, îți permite să afli dacă valorile indicate de provider sunt respectate. Testul măsoară vitezele de de descărcare a datelor (download), de încărcare a datelor (upload), precum și latența denumită și ping (timpul de încărcare și descărcare a pachetelor de date din calculator la server și invers).

   Pentru măsurarea vitezei de conexiune este de ajuns să apeși pe “Începe Testul” și în câteva secunde vei primi valorile rezultate. Înainte de a începe testul trebuie să închizi toate ferestrele, cu excepția celei de pe care efectuați testul, să întrerupeți orice download sau upload și să nu descărcați actualizări. De asemenea, toate programele de poștă electronică, VoIP precum Skype și programele de mesaje instant trebuie oprite. Pentru rezultate mai bune, deconectați celelalte dispozitive cu care împărțiți conexiunea și ar fi ideal să conectați calculatorul la modem/router prin cablu.

  Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

  Forum Alte întrebări Internet speed test: unde poți face un test de viteză cât mai precis