Etichetat: 

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #194388
  Dan Dragomir
  Keymaster

  Surse pentru Internet speed test (RDS, UPC, Romtelecom): unde poți face un test de viteză cât mai precis. Am adunat la un loc diverse site-uri și aplicații care permit testarea conexiunii la Internet. Nu contează care este furnizorul tău de internet, aici poți testa viteza de Internet fără probleme. Am adunat mai multe site-uri specialziate în asta.

  Dacă cunoașteți și alte site-uri speed test pentru Internet, să-mi spuneți în comentarii la articol.

  Speed Test: RDS, UPC, Romtelecom

  Cel mai cunoscut test viteză de Internet speed test este SpeedTest.Net de la OOkla. Ei au și aplicațiile de testare pentru Android și iOs, folosite cel mai des pe tabletă și pe smartphone. Datele sunt aproximativ corecte și puteți selecta serverele pe care să faceți teste – cel mai apropiat server, cel mai rapid, teste din US dacă vă pregătiți pentru gaming și așa mai departe.

  Un test bun, care este găzduit în România și realizat de români este Netograf al ANCOM. Trebuie doar să selectezi și ce provider ai, nu se chinuie să afle automat. Dar mie mi-a arătat informații destul de corecte și am repetat testele de câteva ori, da, este un test de Internet speed foarte ok.

  speed test rds test viteza

  Dacă vreți un test de viteză în România și utilizați RCS & RDS Fiberlink, atunci puteți testa viteza voastră pe site-ul lor. Este tot o versiune de test Internet bazată pe scriptul OOkla, dar adapată pentru a testa RDS. Mie RDS speed test mi-a arătat informații relativ similare cu testul Netograf. Pentru cele externe însă, serviciul merge relativ mai slab.

  Am mai găsit și alt site. Un serviciu de Internet speed test indepdendent. Este bazat pe tehnologie HTML5, nu pe Flash, și merge mai rapid pe sistemele de ultimă generație. Din păcate nu poți testa cu servere din România, dar poți să vezi viteza de Internet în puncte cheie precum Frankfurt, Amsterdam, Lonra, Paris, dar și în America de Nord, de Sud, Canada, Asia sau Australia. Depinde ce jocuri video joci sau ce streaming vrei să faci, testează cu un server din zona aia.

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.