Update: citește review Huawei P20 Pro ->>
Am scos din cutie astăzi Huawei P20 Pro, am filmat ceva cu cel și mi-am dat cu părerea. E incredibil cum un dispozitiv scos din cutie îți schimbă percepția pe care o aveai după ce văzusei pozele de marketing trimise la comunicatul de presă. Și chiar dacă văzusem primele impresii pe alte site-uri mai mari, nu fusesem deloc impresionat de telefon. Dar trebuie să recunosc că arată foarte bine și e foarte plăcut de ținut în mână.


Dați un play și la video, aștept întrebări de la voi în comentarii.

Testez Huawei P20 Pro în cadrul programului Orange Smartphone Testers. Găsiți telefonul la Orange la prețul de 849 euro fără conectare sau la ofertele cu abonament.

Astăzi doar am scos din cutie acest model, am povestit despre el și dotările tehnice anunțate. Greul deabia acum începe, pentru că va trebui să fac toate testele necesare, mai ales testul de baterie, dar și cele hardware, test de display, cel audio, dar mai ales testarea camerei foto care este punctul principal de atracție pentru acest model. Camera frontală este și ea foarte bine prezentată. Am să vă redau mai jos câteva impresii punctuale, revin apoi cu un review complet după ce testez fiecare funcție în mod separat.

Huawei P20 Pro: păreri la prima vedere

  • sincer, deși am urmărit live lansarea acestui model, am văzut zeci de poze înainte de lansare și zeci de poze după lansare, nu mă așteptam ca telefonul să arate atât de bine. Este unul dintre cel mai bine realizate telefoane în 2018, dacă mi-aș cumpăra telefoane pe baza design-ului, aș cumpăra 100% acest P20 Pro albastru care a venit la teste. Arată excepțional, este mai ieftin decât modelele concucrente și oferă cel puțin la fel de multă tehnologie, dacă nu chiar mai multă;
  • ca procesor/RAM are dotările tehnice similare cu Huawei Mate 10 Pro, procesorul Kirin 970 cu 6GB de RAM și 128 GB de stocare, precum versiunea mai scumpă a lui Mate 10 Pro, dar compensează prin camera foto triplă.
  • are în cutie adaptor de la USB Type-C la căștile 3.5 mm jack. Nu mai are mufa de căști cu care suntem toți obișnuiți, dar te descurci cu adaptor. Fiind mic, desigur că îl poți pierde. Am avut similar la iPhone, dar l-am atașat la niște căști și am uitat de el, l-am găsit după câteva luni când am vrut să folosesc căștile alea. Te descurci și cu căștile incluse în cutie.
  • are în cutie o husă de silicon transparent, asta te ajută să păstrezi telefonul cât mai intact, fără zgârieturi sau alte urme pe el. Are un spate lucios de tip oglindă, are margini metalice, sigur reușești să îl zgârii dacă îl ții în buzunar neprotejat, alături de cheile de la casă sau mașină, în poșetă cu alte obiecte ascuțite sau așa mai departe.
  • Huawei reușește iar imposibilul: are o baterie integrată de 4.000 mAh într-un corp la fel de ușor și de subțire precum Samsung Galaxy S9+. Nu știu cum reușesc, dar mă aștept ca testele de autonomie să confirme că este unul dintre cele mai interesante modele flagship din 2018. Revin cu informații cât pot de repede.
  • camera frontală pentru selfie are un senzor de 24 de megapixeli, dar filmarea este limitată la 720p din ce-am văzut, o să fac un test pe tema asta cât pot de repde.
  • cred că prima oară revin cu testele de performanță și autonomie, apoi cu cele audio și display, iar peste o săptămână review-ul va fi gata. Apoi cred că fac comparația între P20 Pro și S9+.
  • Între timp, mă străduiesc să termin și review-ul P20 Lite.

Orice întrebare aveți despre Huawei P20 Pro (sau Lite) le puteți pune în comentarii și încerc să revin cât mai rapid cu un răspuns cât mai complet.