Am ajuns și la standul Acer, am văzut doar câteva dintre noutățile lansate la conferința lor din deschiderea IFA Berlin 2018. Se poate observa un focus puternic pe zona de gaming, brandul Predator devenind acum stindardul companiei, iar produsele din serie adevărate star-uri.

Am pus câteva noutăți și în video, dar citiți pe larg în articol ce și cum. Vedeta anunțurilor este scaunul de gaming Predator Thronos, un dispozitiv desprins din filmele SF, ceea ce vede în imagini nu este vreo cască, ci un adevărat chioșc de gaming, intri acolo și se strânge în jurul tău, vezi pe trei monitoare reunite de 27 de inch fiecare, ai feedback direct în scaun și experiența conducerii unei nave spațiale. Desigur, este doar o demonstrație de forță, nu s-a anunțat prețul sau disponibilitatea sa. Dar mi se pare genul de produs genial pe care și l-ar dori în secret toată lumea.

Predator Thronos duce conceptul de scaun pentru jocuri la un nou nivel. Structura sa din oțel are 1,5 metri înălțime și vine în combinații de negru dual-tone cu accente de alb sau albastru. Transpune jucătorii în mijlocul acțiunii prin vibrații cu impact profund, unde scaunul vibrează în funcție de impactul din joc. Scaunul este reglabil și are un design ergonomic, suport pentru picioare și o cabină care se înclină până la 140 de grade. Structura sa poate susține trei monitoare de gaming de 27″ și un spațiu pentru un PC de gaming Predator. Integrat cu un PC Predator și cu trei monitoare Predator plus gadget-uri, Thronos este mai mult decât un scaun – este o peșteră de gamer adevărat.

Au lansat la Berlin și o cască Mixed Reality, botezată neinspirat OJO 500. Are un design detașabil unic, care oferă o flexibilitate superioară, confort și igienă pentru consumatori. Permite îndepărtarea individuală a lentilelor și a curelei de fixare, fiind astfel ușor de depozitat și de curățat.

Disponibile cu o curea de fixare dură sau moale, ambele variante oferă o fixare confortabilă și potrivită. Cureaua moale poate fi spălată în mașină, iar căptușelile extra-mari ale curelei dure ajută fixarea în siguranță și în poziție fermă. În plus, masca poate fi ridicată, eliminând necesitatea îndepărtării întregului set pentru a răspunde la telefon sau pentru a discuta cu persoanele din încăpere. Casca Acer OJO 500 va fi disponibilă din luna noiembrie la preț de la €499 în Europa.

Alte noutăți, pe scurt

 

  • Noul monitor de gaming Predator XB273K are rezoluție UltraHD (3840×2160 pixeli ) și oferă o rată de refresh de 144 Hz cu tehnologia Nvidia G-Sync. Panelul IPS oferă o gamă largă de culori, 90% din spațiul de culoare DCI-P3.
  • Acer Nitro XV273K de 27” oferă rate de refresh ridicate și rezoluție UltraHD, la prețuri accesibile. Include tehnologie AMD Radeon FreeSync, timp de răspuns de 1 ms și Visual Response Boost (VRB).
  • Acer a lansat și o nouă gamă de gadget-uri compatibile Nitro, printre care un moude optic cu șapte butoane, cu senzor de 4.000 dpi, accelerație 20G, precum și tastatură iluminată Acer Nitro, un rucsac special și căști, mousepad.
  • Acer a anunțat Swift 5 (SF515-51T), cel mai ușor laptop cu ecran de 15 inch din lume. Conceput pentru utilizatorii care își doresc un PC puternic și portabil, Swift 5 oferă performanțe într-un șasiu care cântărește mai puțin de un kilogram (990 grame). Modelul are cele mai recente procesoare Intel Core i7-8565U și Core i5-8265U din a 8-a generație și o durată de viață a bateriei de până la 10 ore.